AcasăȘTIRI EXTERNEȚara în care s-au doborât 40 de recorduri de temperatură!

Țara în care s-au doborât 40 de recorduri de temperatură!

Țara în care s-au doborât 40 de recorduri de temperatură!

O „cupolă de foc” în vestul Canadei a generat, duminică, 28 iunie, alerte meteo de temperaturi extreme în trei provincii și două teritorii arctice.

Peste patruzeci de noi recorduri de temperatură au fost înregistrate în Columbia Britanică în weekend, inclusiv în stațiunea de schi Whistler. Iar potrivit specialiștilor, presiunile ridicate care mențin aerul cald în regiune vor conduce la temperaturi anormal de ridicate în timpul săptămânii.

Localitatea Lytton din Columbia Britanică, deține acum recordul celei mai ridicate temperaturi din toate timpurile pentru Canada: termometrul a urcat la 46,6 ° C, potrivit agenției Environment Canada. Cea mai ridicată temperatură înregistrată anterior în țară a fost de 45 ° C în două orașe din provincia Saskatchewan, la 5 iulie 1937.

„Val de căldură prelungit, periculos și istoric”

Environment Canada a emis alerte meteo pentru Columbia Britanică, Alberta și părți din Saskatchewan, Yukon și Teritoriile de Nord-Vest. „Un val de căldură prelungit, periculos și istoric va persista pe parcursul acestei săptămâni”, a avertizat agenția, „cu vârfuri de 40° C în unele zone până la jumătatea săptămânii”. Temperaturi cu zece până la 15 grade mai mari decât în ​​mod normal.

„E mai cald decât în Dubai”

„Este mai cald în unele părți din vestul Canadei decât în ​​Dubai”, a declarat David Phillips, climatolog șef al Environment Canada. Magazinele au epuizat aparatele de aer condiționat și ventilatoarele, în timp ce orașele au deschis centre unde oamenii pot sta la temperaturi mai joase. Campaniile de vaccinare anti-Covid-19 au fost anulate iar școlile închise. Consumul de energie electrică din Columbia Britanică a atins maximele record, scrie Le Monde.

Prognoza de 44° C în Portland, SUA

De cealaltă parte a frontierei, serviciile meteorologice americane au emis, de asemenea, avertismente cu privire la un „val de căldură periculos”, care afectează în special statele de pe coasta de nord-vest a SUA (Washington și Oregon).

„Valul istoric de căldură din nord-vest va continua pentru majoritatea săptămânii viitoare, cu multe recorduri zilnice în perspectivă, lunare și chiar nemaivăzute în curs”, a avertizat National Weather Service.

Prognoza de temperatură pentru duminică în Portland, Oregon, a fost de 44° C și era la aceleași valori luni. Termometrul trebuia să stabilească o maximă istorică, la 40 ° C, duminică pe Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma și să o depășească cu mult, atingând luni 43,9 ° C.

author avatar
Tudor Borcea
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger