AcasăȘTIRI EXTERNEȚara în care oligarhii ruși își ascund averile / Iahtul lui Abramovici...

Țara în care oligarhii ruși își ascund averile / Iahtul lui Abramovici a acostat aici

Țara în care oligarhii ruși își ascund averile / Iahtul lui Abramovici a acostat aici

Un iaht aparținând miliardarului rus Roman Abramovici a acostat în sud-vestul Turciei, țară care nu aplică sancțiuni occidentale împotriva oligarhilor ruși, între care proprietarul clubului Chelsea. 

Solaris, o navă de lux lungă de 140 de metri, care arborează pavilionul Bermudelor, a fost filmată luni în orașul turistic Bodrum, la mai bine de o săptămână după ce a fost zărită într-un port din Muntenegru, care nu este membru al Uniunii Europene.

Abramovici și apropiații lui Putin, pe lista neagră

Țările occidentale, în frunte cu SUA și Uniunea Europeană, au impus sancțiuni fără precedent Rusiei după invadarea Ucrainei, plasând pe lista acestor represalii oligarhi, printre care și Abramovici, și apropiații președintelui rus Vladimir Putin, scrie Le Journal de Montreal.

Turcia, membru NATO, care are legături strânse cu Rusia și Ucraina, nu s-a alăturat sancțiunilor care vizează Moscova.

Mai multe țări au confiscat iahturi aparținând celor mai bogați ruși, iar președintele american Joe Biden a asigurat că aliații „vor veni să caute bunurile voastre nelegiuite”.

Săptămâna trecută, UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, cu proprietarul clubului de fotbal Chelsea, printre alte ținte.

Abramovici, care deține un iaht și mai mare, Eclipse, lung de 162 de metri, este, de asemenea, sancționat în Marea Britanie cu o înghețare a activelor și o interdicție de călătorie.

Turcia a numit invazia Ucrainei „inacceptabilă” și s-a poziționat ca un mediator pentru a pune capăt războiului.

author avatar
Tudor Borcea