AcasăȘTIRI EXTERNEŢara în care intri la închisoare dacă faci sex cu iubita. Cine...

Ţara în care intri la închisoare dacă faci sex cu iubita. Cine are voie să te „toarne”

inchisoare

Este unul dintre cele mai dure Coduri Penale din lume. Este incriminat chiar şi actul sexual cu iubita. Adică sexul în afara căsătoriei. Pentru aşa ceva, în Indonezia vei intra la închisoare.

Modificările legislative vor interzice insultarea președintelui sau a instituțiilor de stat, precum și exprimarea părerilor contrare cu ideologia statului. Sexul înaintea căsătoriei va fi interzis și pedepsit cu până la un an de închisoare.

Se va aplica şi străinilor

Noul cod penal este de așteptat să fie adoptat pe 15 decembrie,potrivit ministrului adjunct al justiției din Indonezia, Edward Omar Sharif Hiariej.

Codul, dacă va fi adoptat, s-ar aplica cetățenilor indonezieni, cât și străinilor, iar acest lucru a stârnit îngrijorarea cu privire la daunele pe care le-ar putea avea regulile asupra imaginii Indoneziei ca destinație de vacanță și investiții.

Proiectul are sprijinul unor grupuri islamice dintr-o țară în care conservatorismul este în creștere, deși oponenții susțin că inversează reformele liberale adoptate după căderea, în 1998, a liderului autoritar Suharto.

Poţi fi pârât doar de rude

Potrivit ultimului draft al Codului Penal, datat 24 noiembrie și consultat de Reuters, sexul în afara căsătoriei, care poate fi denunțat doar de persoane apropiate, precum rude, aduce o pedeapsă maximă de 1 an de închisoare.

Indonezia este cel mai mare stat musulman din lume după populație și are deja în vigoare sute de hotârâri la nivel local care discriminează femeile, minoritățile religioase și comunitatea LGBTQ+.

Insultarea președintelui, o faptă care poate fi denunțată doar de președinte, aduce o pedeapsă maximă de 3 ani de închisoare.

author avatar
Andrei Ștefan