Cauta

Țara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva de Covid-19

inchisoare

Țara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva de Covid-19

Autoritățile filipineze introduc măsuri radicale pentru a ține sub control pandemia de Covid-19. Țara asiatică a înregistrat peste 1,2 milioane de cazuri, fiind raportate aproape 22.000 de decese.

Președintele țării, Rodrigo Duterte, nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu Covid-19, dar care nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Consilierul președintelui a adus în discuție omorul calificat, în caz că cineva care știe că are virusul Sars-Cov-2 și nu respectă carantina. Liderul filipinez vrea să găsească o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El i-a ameninţat de asemenea cu pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acţiuni în masă.

Plan ambiţios pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Autorităţile din Filipine au început în luna februarie administrarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 CoronaVac în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici. Între timp, au fost aprobate în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.

În această săptămână, Filipine vor începe să vaccineze în jur de 35 de milioane de oameni angajați, cum ar fi personalul din transportul public, în încercarea de a limita transmisia COVID-19 și de a deschide economia, au spus oficialii, citați de Reuters.

Filipine au primit până acum peste nouă milioane de doze, majoritatea furnizate de Sinovac Biotech din China, dar mai are un drum lung de parcurs pentru a-și îndeplini obiectivul de a imuniza 70 de milioane de oameni în acest an dintr-o populație de 110 milioane.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version