Cauta

Țara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva de Covid-19

inchisoare

Țara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva de Covid-19

Autoritățile filipineze introduc măsuri radicale pentru a ține sub control pandemia de Covid-19. Țara asiatică a înregistrat peste 1,2 milioane de cazuri, fiind raportate aproape 22.000 de decese.

Președintele țării, Rodrigo Duterte, nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu Covid-19, dar care nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Consilierul președintelui a adus în discuție omorul calificat, în caz că cineva care știe că are virusul Sars-Cov-2 și nu respectă carantina. Liderul filipinez vrea să găsească o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El i-a ameninţat de asemenea cu pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acţiuni în masă.

Plan ambiţios pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Autorităţile din Filipine au început în luna februarie administrarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 CoronaVac în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici. Între timp, au fost aprobate în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.

În această săptămână, Filipine vor începe să vaccineze în jur de 35 de milioane de oameni angajați, cum ar fi personalul din transportul public, în încercarea de a limita transmisia COVID-19 și de a deschide economia, au spus oficialii, citați de Reuters.

Filipine au primit până acum peste nouă milioane de doze, majoritatea furnizate de Sinovac Biotech din China, dar mai are un drum lung de parcurs pentru a-și îndeplini obiectivul de a imuniza 70 de milioane de oameni în acest an dintr-o populație de 110 milioane.

Ultimele stiri

  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Exit mobile version