AcasăȘTIRI EXTERNEȚara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva...

Țara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva de Covid-19

inchisoareȚara în care ești acuzat de omor calificat dacă infectezi pe cineva de Covid-19

Autoritățile filipineze introduc măsuri radicale pentru a ține sub control pandemia de Covid-19. Țara asiatică a înregistrat peste 1,2 milioane de cazuri, fiind raportate aproape 22.000 de decese.

Președintele țării, Rodrigo Duterte, nu exclude posibilitatea ca persoanele care ştiu că sunt infectate cu Covid-19, dar care nu respectă regulile şi îi contaminează pe alţii, provocând decese, să fie acuzate de omucidere.

Consilierul președintelui a adus în discuție omorul calificat, în caz că cineva care știe că are virusul Sars-Cov-2 și nu respectă carantina. Liderul filipinez vrea să găsească o lege potrivită pentru a-i trimite la închisoare pe cei care nu respectă carantina. El i-a ameninţat de asemenea cu pedepse cu închisoarea pe cei care participă la acţiuni în masă.

Plan ambiţios pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Autorităţile din Filipine au început în luna februarie administrarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 CoronaVac în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici. Între timp, au fost aprobate în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.

În această săptămână, Filipine vor începe să vaccineze în jur de 35 de milioane de oameni angajați, cum ar fi personalul din transportul public, în încercarea de a limita transmisia COVID-19 și de a deschide economia, au spus oficialii, citați de Reuters.

Filipine au primit până acum peste nouă milioane de doze, majoritatea furnizate de Sinovac Biotech din China, dar mai are un drum lung de parcurs pentru a-și îndeplini obiectivul de a imuniza 70 de milioane de oameni în acest an dintr-o populație de 110 milioane.

author avatar
Andreea Vlad
356 afisari

1 COMENTARIU

  1. nebunia nu mai are limite..guverne corupte aplica masuri absurde ca incercare …urmam noi asa zis zona civilizata…. sa intelegem noile forme de subjugare umana de bogatii lumii care nu mai stiu cum sa sa imbogateasca la extrem si deaici paranoia dumnezeirii unor ;noi putem ca vrem si avem cu ce si mai dramatic…avem cu cine !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger