AcasăȘTIRI EXTERNEȚara Galilor, primul teritoriu britanic unde istoria minorităților de culoare și asiatice...

Țara Galilor, primul teritoriu britanic unde istoria minorităților de culoare și asiatice va fi obligatorie în școli

Țara Galilor, primul teritoriu britanic unde istoria minorităților de culoare și asiatice va fi obligatorie în școli

Profesorii și alți profesioniști din educație au lucrat împreună pentru a dezvolta acest viitor program.

Țara Galilor introduce în programele școlare istoria minorităților etnice, în special cea a minorităților de culoare și asiatice.

Module obligatorii, Black History Month

„Diversitatea comunităților” care va fi predate copiilor este o inițiativă a guvernului galez care nu a fost încă aprobată de membrii parlamentului.

Cursul de istorie a minorităților a fost dezvoltat de profesori și alți profesioniști din educație și se așteaptă să intre în programa școlară în septembrie 2022. Acesta include șase domenii de învățare, precum și module obligatorii.

Anunțul vine pe măsură ce Black History Month debutează în Țara Galilor.

„Va ajuta societatea să avanseze”

Acest nou program este susținut pe larg de guvernul galez. 500.000 de lire sterline (puțin peste 580.000 de euro) au fost alocate grupului de lucru responsabil cu elaborarea acestuia.

Pentru ministrul Educației, Jeremy Miles, „este de o importanță vitală ca sistemul nostru de educație să permită tinerilor să înțeleagă și să respecte istoria lor, culturalor, tradițiilelor și cele ale altora”. Extinderea sistemului educațional pentru a include istoria altor comunități „va ajuta societatea să avanseze”, spune el.

Kerina Hanson, președinta sindicatului liderilor școlari NAHT Cymru, este de acord cu ministrul. Acest program ar putea promova „dezvoltarea copiilor și tinerilor noștri ca cetățeni etici, informați și bine pregătiți pentru viitor”, crede ea, scrie Slate.

Potrivit ei, acest sistem educativ va ajuta la edificarea unei „societăți echitabile” în Țara Galilor.

 

author avatar
Tudor Borcea