AcasăȘTIRI EXTERNEȚara europeană care a hotărât să interzică accesul românilor pe teritoriul său

Țara europeană care a hotărât să interzică accesul românilor pe teritoriul său

lituania

Românii au interzis să intre în Lituania. Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din țara noastră.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România.

Persoanele exceptate de la această măsură

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Italia a interzis intrarea în ţară a cetățenilor din 13 ţări

Italia a interzis joi intrarea în ţară a persoanelor provenite din 13 ţări care au un număr mare de cazuri de Covid-19, transmite Reuters. Pe lista realizată de Ministerul Sănătăţii se află Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia şi Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, conform News.ro.

Interdicţia se aplică oricărei persoane care a stat sau a călătorit în aceste ţări în ultimele 14 zile, a afirmat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, într-un comunicat. Călătorii din toate celelalte state din afara Uniunii Europene şi a spaţiului Schengen pot intra în Italia, dar trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

author avatar
Andreea Vlad
239 afisari

1 COMENTARIU

  1. si nu mai putem noi de interdictia lor ca toti romanii se inghesuiau sa mearga in tara uitata de Dumnezeu!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger