AcasăȘTIRI EXTERNEŢara care vine cu cea mai avansată tehnologie de obţinere a energiei:...

Ţara care vine cu cea mai avansată tehnologie de obţinere a energiei: insule artificiale, pe care vor ridica turbine eoliene

turbine eolieneŢara care vine cu cea mai avansată tehnologie de obţinere a energiei: insule artificiale, pe care vor ridica turbine eoliene

O ţară europeană are mari gânduri şi aspiraţii: vrea ca până în 2050 să închidă tot ceea ce înseamnă extracţie de combustibil fosil. Este vorba despre Danemerca.

La nivelul Uniunii Europene, ţara nordică este cel mai mare producător de petrol. Are 55 de platforme petroliere care lucrează pe 20 de perimetre cu resurse.

Punerea în practică a acestei decizii înseamnă costuri mari pentru danezi, dar în mod sigur va avea un impact semnificativ pe plan internaţional.

Danezii vor construi insule artificiale

Guvernul danez şi-a asigurat un larg sprijin politic pentru cel mai mare proiect de construcţie demarat vreodată în Danemarca, o insulă artificială care va găzdui parcuri de turbine eoliene şi care, în prima fază, va produce suficientă electricitate pentru a aproviziona trei milioane de gospodării.

Proiectul cu o valoare de 210 miliarde de coroane (34 miliarde de dolari) prevede construirea unei insule artificiale cu o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de coasta de vest a Danemarcei şi va conecta mai multe ţări europene, a informat Ministerul Energiei într-un comunicat.

Proiectul este prognozat să fie terminat până în 2033 şi iniţial va putea furniza 3 Gigawaţi de electricitate, suficient pentru a aproviziona trei milioane de gospodării. Planurile vizează însă creşterea capacităţii de producţie până la 10 Gigavaţi.

Astăzi am făcut un pas important de la viziune la realitate”, a declarat ministrul danez al Energiei, Dan Jorgensen.

Potrivit acestuia, decizia adoptată joi creează cadrul legal pentru un proiect care este crucial în tranziţia ecologică „nu doar pentru Danemarca dar şi pentru Europa şi restul lumii„, a spus Jorgensen, preluat de Agerpres.

Danemarca are o capacitate de producţie a energiei eoliene offshore de 1,7 Gigavaţi. Când insula artificială din vestul Danemarcei precum şi o altă insulă mai mică din Marea Baltică vor fi construite, capacitatea offshore a Danemarcei ar urma să fie de şapte ori mai mare.

author avatar
Andrei Ștefan
499 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa fim seriosi… energie i seamna energie nu baterii de lanterna. Centrale atomice nu pacanele cu vela.

  2. Toti au incercat sa exploateze energia eoliana si toti au iesit la faliment deja.
    Acum vor si danezii sa se convinga pe banii lor la sfaturile generosilor bankeri kosher.

  3. Vorba la unu.
    SI cand nu mai bate vant, ce faceti?
    -Pai nu ca avem un generator care le invarte… ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger