AcasăȘTIRI EXTERNEȚara care lansează croaziere către nicăieri

Țara care lansează croaziere către nicăieri

Obiectivul companiilor de transport maritim este de a-și relansa activitatea evitând în același timp contribuția la răspândirea coronavirusului.

În Singapore, biroul de turism a  venit cu ideea de a lansa croaziere non-stop care vor pleca și vor reveni în orașul-stat. Scopul este de a revigora acest sector de activitate care suferă foarte mult de actuala criză de sănătate, relatează The Guardian. La fel ca „zborurile către nicăieri” oferite de unele companii aeriene, aceste croaziere nu vor avea alt scop decât ca oaspeții să petreacă cât mai mult timp pe apă, la bordul navelor. Primul sejur de acest tip este programat pentru 6 noiembrie. Confruntați cu temerile unora care își amintesc de croaziere drept sursa de contaminare cu Covid-19 din întreaga lume, organizatorii asigură că au luat toate măsurile de rigoare.

“Vom permite reluarea călătoriilor într-un mod de deplină siguranță pentru clienții noștri”, a declarat Annie Chang, responsabilă pentru acest sector la biroul de turism. Aceste sejururi vor fi rezervate deocamdată doar rezidenților din Singapore, iar ambarcațiunile vor ridica ancora cu jumătate din capacitatea lor. Interacțiunile dintre oameni vor fi limitate, purtarea unei măști va fi obligatorie, aerul va fi reînnoit frecvent și va fi necesar un test pentru fiecare pasager înainte de îmbarcare. Pentru echipaj, „cei care nu locuiesc în Singapore vor trebui să efectueze o carantină de paisprezece zile în țara lor de origine”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor