AcasăȘTIRI EXTERNEȚara care introduce automate de vânzare pentru testele Covid-19

Țara care introduce automate de vânzare pentru testele Covid-19

testeȚara care introduce automate de vânzare pentru testele Covid-19

Automatele de vânzare sunt foarte răspândite în Japonia, iar guvernul nipon vrea să profite de acest lucru pentru a distribui un număr cât mai mare de teste PCR pentru depistarea coronavirusului.

Execitivul de la Tokyo efectuează doar 40.000 de teste de tip PCR pe zi, din dorinţa de a conserva forţa de muncă umană şi resursele spitalelor. Asta înseamnă aproximativ un sfert din capacitatea totală de testare.

Autoritățile nipone păstrează testele doar pentru persoanele care au simptome de Covid-19 sau au şanse mari să fie infectate. Acest lucru a obligat, așadar, populația generală să se bazeze pe clinicile private sau să cumpere teste PCR prin alte mijloace.

Publicul a primit favorabil iniţiativa

Automatele de vânzare care vând kituri de testare oferă consumatorilor şansa de a evita clinici aglomerate sau să aştepte pentru o programare, susţine Hideki Takemura, directorul unei clinici de ORL care a instalat deja şapte automate de vânzare pentru testele PCR în regiunea Tokyo.

La prima introducere a automatelor de vânzare de teste PCR, automatele a trebuit să fie golite de bani de două ori pe zi, potrivit lui Hideki Takemura. Fiecare automat conţine aproximativ 60 de kituri de teste, care se vând pentru 4.500 de yeni (40 de dolari) fiecare. Clienţi trimit probele de salivă prin poştă pentru procesare, potrivit Reuters.

author avatar
Andreea Vlad
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger