AcasăȘTIRI EXTERNEȚara care interzice depășirea bicicletelor! „Dictatura” eco, aprobată de primărie

Țara care interzice depășirea bicicletelor! „Dictatura” eco, aprobată de primărie

Țara care interzice depășirea bicicletelor! „Dictatura” eco, aprobată de primărie

În comuna belgiană Poperinge, automobiliștii sunt acum obligați să ia piciorul de pe accelerație în spatele bicicliștilor. Un experiment, în curs de desfășurare de la 1 septembrie, interzice mașinilor să depășească biciclete.

 

Regula se aplică pe aproximativ zece străzi cu sens unic din centrul orașului. Obiectivul principal este de a garanta mai bine siguranța utilizatorilor și de a evita accidentele.

Automobiliștii, amenințați și cu amenzi

Prin acordarea de prioritate bicicliștilor, municipalitatea speră, de asemenea, să încurajeze mai multe persoane să folosească mijloace de transport nepoluante. Klaas Verbeke, viceprimarul însărcinat cu mobilitatea, amintește că nu este vorba de o interdicție de circulație pentru automobiliștii municipalității.

„Mașinile sunt întotdeauna binevenite în centru, chiar și într-o zonă pentru bicicliști (…) Singurul lucru este să nu depășești bicicletele și să ai răbdare din când în când, din motive de siguranță”, explică el.

Au fost amplasate panouri și bannere care indică începutul zonelor unde depășirea este interzisă. Numai vehiculele prioritare, cum ar fi mașinile de poliție și de pompieri, nu sunt afectate de această regulă. În rest, interdicția se aplică tuturor vehiculelor motorizate, inclusiv celor cu două roți.

Locuitorii acestui oraș din Belgia de aproximativ 20.000 de locuitori sunt mai degrabă în favoarea acestei măsuri, pe care o consideră „foarte practică”, în special pentru copiii care se plimbă cu bicicleta, scrie BFM TV. De asemenea, ei speră să vadă o reducere a numărului de accidente în care sunt implicați bicicliști datorită acestei măsuri.

Cu toate acestea, se așteaptă la frustrări din partea automobiliștilor care vor trebui să țină pasul cu bicicliștii. „Dacă am o bicicletă în fața mea și merge cu 5 km pe oră și nu am voie să o depășesc va fi o catastrofă”, a declarat un locuitor.

Peste un an se va face o evaluare a acestui sistem experimental. Între timp, automobiliștii care nu respectă interdicția de a depăși pe străzile în cauză riscă o amendă de 58 de euro.

author avatar
Tudor Borcea
530 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger