AcasăȘTIRI EXTERNETancuri pentru Ucraina. Cancelarul Germaniei, așteptat să facă anunțul

Tancuri pentru Ucraina. Cancelarul Germaniei, așteptat să facă anunțul

Tancuri pentru Ucraina. Cancelarul Germaniei, așteptat să facă anunțul / Foto: printscreen

Un anunț privind livrarea de tancuri grele Leopard pentru Ucraina ar putea fi făcut de cancelarul german Olaf Scholz, care se va adresa  miercuri  parlamentului.

 

Anterior, revista Spiegel și canalul de știri NTV, au declarat că Olaf Scholz, care se va adresa camerei inferioare a parlamentului la ora 12:00 GMT, este posibil să dea undă verde țărilor, inclusiv Poloniei și Finlandei, care doresc să livreze tancuri Leopard 2 de fabricație germană Kievului.

Presiuni din partea Poloniei

„Germania trimite tancuri Leopard în Ucraina”, a scris pe Twitter Partidul Liberal Democrat (FDP), membru al coaliției guvernamentale a lui Scholz.

„Discuțiile trebuie să se încheie cu decizii”, a îndemnat marți seara președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Aliații au numărul necesar de tancuri” de care are nevoie armata ucraineană pentru a răsturna trupele Moscovei, a declarat el în discursul său zilnic.

Țările care au cumpărat tancuri Leopard 2 din Germania pentru forțele lor armate trebuie să obțină permisiunea Berlinului pentru a le reexporta.

Varșovia, care dorește să creeze o „coaliție de țări care să sprijine Ucraina cu tancuri Leopard 2”, a trimis marți o cerere oficială Berlinului. Un purtător de cuvânt al guvernului german a promis că va răspunde „cu urgența necesară”, informează Boursorama.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că speră într-un răspuns rapid, regretând că „germanii întârzie, tergiversează și acționează într-un mod greu de înțeles”.

În timpul unei conferințe de presă la Berlin cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat marți că a „încurajat în mod expres țările partenere care au tancuri Leopard pregătite pentru a fi desfășurate să antreneze forțele ucrainene pe aceste tancuri”.

Șeful NATO a salutat „mesajul clar” transmis de  Pistorius, care se află în funcție de mai puțin de o săptămână.

Luni, Polonia a avertizat că este pregătită să acționeze fără autorizația Berlinului. Varșovia, care se declară pregătită să trimită 14 Leopard 2 la Kiev, poartă discuții pe această temă cu aproximativ 15 state, multe dintre armatele europene deținând aceste tancuri.

Teama de escaladare

Teama de o escaladare militară cu Moscova și reticența sa față de asumarea de către Germania a rolului de lider în tabăra occidentală explică ezitarea cancelarului Scholz, spun analiștii.

Marea Britanie a anunțat deja livrarea a 14 tancuri grele Challenger 2 către Ucraina. Iar potrivit Wall Street Journal, care citează oficiali americani, SUA se gândește în sfârșit să livreze tancuri M1 Abrams Kievului, ceea ce a refuzat să facă până acum, invocând probleme de întreținere și de instruire.

„Astfel de livrări nu vor aduce nimic bun” pentru relațiile ruso-germane, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Dacă Statele Unite decid să livreze tancuri, va fi imposibil să justifice un astfel de act prin argumente legate de «arme defensive». Aceasta ar fi o altă provocare flagrantă împotriva Federației Ruse”, a avertizat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, pe Facebook.

Pentru Ucraina, sprijinul militar și financiar din partea aliaților occidentali este crucial. Kievul spune că are nevoie de sute de tancuri moderne și de alte tipuri de armament pentru a contracara o posibilă nouă ofensivă rusă de amploare în primăvară.

author avatar
Tudor Borcea
294 afisari

12 COMENTARII

    • AICI E VORBA DE AFACERI MURDARE SI MILIARDE , SUTE , MII DE MILIARDE DE $ MANEVRATI IN SCOPURI DUBIOASE
      POLITICA SI RAZBOIUL , O MIZERIE COMUNA

  1. Cu doua tancurile germane nazistii ucraineni cuceresc Moscova ,cita prostie exista in propaganda NATO ,Romania si Polonia sint pe lista neagra dupa Ucraina daca se va umbla la butoane in Rusia

  2. Nu se vor face diferente cu 100 de tancuri vechi indiferent cum se numesc. Va fi doar mai multa distrugere si suferintă pentru poporul ucrainian, mai multe familii fara tați, soți .fii, si in final o mare deziluzie pentru cei care-si pun sperante in astea ca si in celelalte arme minune trimise pâna acum. Multi cred ca sunt in fata monitorului jucand Call of Duty si daca nu pot distruge adversarul reia jocul de unde l-au salvat.

      • Nu . Le plang de mila acelor oameni simpli care sunt dusi si omorati intr-un razboi care nu e al lor. Le plang de mila tuturor „idiotilor utili” care cred propaganda ca mai multe arme trimise acolo aduc pacea. Cand raspunzi cuiva ai macar bunavoita si citeste ce a scris.

  3. Nemțălăii sigur nu vor trimite tancuri. Acesta este și scopul lui Olaf Scholz, care se va adresa camerei inferioare a parlamentului, unde, sigur, nu se va adopta o astfel de măsură. Ceilalți, sigur, vor trimite, ca și până acum, toate vechiturile pentru a fi distruse de ruși, scutindu-i pe ai de a le casa/distruge pe cheltuiala prea mare. Ce să facă ucrainenii cu 14 tancuri grele Challenger 2, pentru care le va trebui câteva luni să se instruiască. Sau englezii le livrează cu echipaje cu tot. Von vedea la schimbul viitor de prizonieri, unde posibil vor apărea și englezi, așa cum au apărut în ultimul timp prizonieri americani, din cei care deservesc instalațiile antiaeriene livrate urainenilor.

  4. Nemțălăii sigur nu vor trimite tancuri. Acesta este și scopul lui Olaf Scholz, care se va adresa camerei inferioare a parlamentului, unde, sigur, nu se va adopta o astfel de măsură. Ceilalți, sigur, vor trimite, ca și până acum, toate vechiturile pentru a fi distruse de ruși, scutindu-i pe ai de a le casa/distruge pe cheltuiala prea mare. Ce să facă ucrainenii cu 14 tancuri grele Challenger 2, pentru care le va trebui câteva luni să se instruiască. Sau englezii le livrează cu echipaje cu tot. Von vedea la schimbul viitor de prizonieri, unde posibil vor apărea și englezi, așa cum au apărut în ultimul timp prizonieri americani, din cei care deservesc instalațiile antiaeriene livrate ucrainenilor.

  5. NU STIE OCCIDENTUL CAT KKAT O SA CURGA PESTE ” PROGRESISMUL” SI PLANURILE LUI! CATA MINTE SA AI, CA MADAM PREZIDENT MACRON, SA VREI SA FACI TURLA BISERICII NOTRE DAME IN FORMA DE FALUS CU OUA DE AUR? CUM E FEMEIA, ASA SI BARBATUL EI! CAT DE CRETINA SA FII, BABETA NANCI PELOSI, CAT SA VREI SA II PUPI MANA UNUI CANTATOR LA PENIS, ZIS ZELENSKI?!
    INTR-O POSTARE PE NET EXISTA O REPLICA DE CARE AU POMENIT SFINTII NOSTRI PARINTI, CARORA DANIEL S.R.L. DE LA PATRIARHIE LE-A FACUT VIATA AMARA PANA IN ULTIMUL CEAS AL VIETII PAMANTESTI. ” FEREASCA DUMNEZEU SA DEVINA LUPTA IMPOTRIVA RUSIEI UN RAZBOI PENTRU CREDINTA ORTODOXA. PIATRA PE PIATRA NU VA RAMANE DIN CEI CARE VOR FI AMESTECATI IN LUPTA IMPOTRIVA LUI HRISTOS”.

    LUI MADAM MACRON NU II SPUNE NIMENI CA E NEBUNA, TRANSEXUALA SAU E PE MOARTE, CUM O REPETA TROPETELE ” PROGRESISTE” DESPRE PUTIN?! PROOROCIILE SE ADEVERESC CAND VIN DE LA DUMNEZEU. IERUSALIMUL A FOST STERS DE PE FATA PAMANTULUI SI ARATE LOCURILE DE UN GENERAL ROMAN!! ISTORIA ESTE REPETABILA SI PENTRU UNIUNEA SATANISTA DE LA BRUXELLES! A INCEPUT RAZBOIUL PENTRU CREDINTA ORTODOXA. SI CE ESTE MAI PRETIOS PENTRU UN CRESTIN DECAT SA MOARA PENTRU CREZUL SAU IN HRISTOS! ANALFABETII FUNCTIONALI SI SATANISTII CARE UMPLU TELEVIZOARELE, PENTRU UN RUS ASTA E MAXIM CE POATE SA ISI DOREASCA! PENTRU MERCENARII GASITI IN UCRAINA LA ” PORNIREA MASINILOR MORTII” OR SA INGRASE PAMANTUL UCRAINEI SI NIMIC MAI MULT! UCRAINA A PREGATIT ATACAREA RUSIEI ANI SI ANI…DE AIA NU VA MAI EXISTA CA STAT! AUGUST 2023!

  6. & Crește nivelul de trai la, afro, asiatici, arabi, restanțe de la expediții „civilizatoare”, anterioare , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger