AcasăȘTIRI EXTERNETancuri occidentale pentru Ucraina. Ultimul răspuns al lui Vladimir Putin pentru Zelenski

Tancuri occidentale pentru Ucraina. Ultimul răspuns al lui Vladimir Putin pentru Zelenski

Kremlinul a declarat vineri că livrarea de tancuri către Ucraina nu va „schimba nimic” în situația de pe teren, acuzând țările occidentale că întrețin „iluzia” unei posibile victorii militare a Kievului.

Comentariile Moscovei vin în contextul în care țările care sprijină Ucraina din punct de vedere militar se întâlnesc vineri în Germania pentru a discuta despre noi livrări de arme, într-un moment în care președintele Volodimir Zelenski cere tancuri grele și blindate.

„Nu vor schimba nimic, doar probleme noi”

„Astfel de livrări (de tancuri) nu vor schimba nimic în mod fundamental, ci vor crea noi probleme pentru Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citând sarcina „întreținerii și reparării” vehiculelor avariate.

„Importanța livrării unor astfel de arme nu trebuie exagerată și nici capacitatea lor de a schimba ceva (…) Nu vor schimba nimic în ceea ce privește progresul părții ruse în vederea atingerii obiectivelor sale””, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a acuzat, de asemenea, țările occidentale că „se agață de iluzia dramatică că Ucraina poate câștiga pe câmpul de luptă”, informează RTBF.

„Constatăm implicarea indirectă și directă a țărilor NATO (în conflict), auzim declarații, vedem că voința de implicare devine din ce în ce mai dominantă” a continuat el.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a mai spus că relațiile dintre Moscova și Washington au ajuns acum la „cel mai scăzut nivel din istorie”, adăugând că nu vede „speranțe de îmbunătățire în viitorul apropiat”.

author avatar
Tudor Borcea