AcasăȘTIRI EXTERNETalibanii ordonă decapitarea manechinelor din vitrine. Sunt „idoli” interziși de islam

Talibanii ordonă decapitarea manechinelor din vitrine. Sunt „idoli” interziși de islam

Talibanii ordonă decapitarea manechinelor din vitrine. Sunt „idoli” interziși de islam

Talibanii au ordonat o serie de decapitări ale manechinelor, descriind capetele lor drept „idoli”, care sunt interziși de islam.

Negustorii din provincia vestică afgană Herat au primit ordin de la Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului să îndepărteze capetele manechinelor feminine.

Până și privitul e un păcat

Cei care ignoră ordinul se expun la pedepse severe, a avertizat departamentul local al ministerului.

Miniștrii cred că oamenii se închină la manechine ca la idoli, iar Coranul consideră idolatria un păcat de neiertat.

Potrivit agenției afgane Raha Press, directorul regional al ministerului a afirmat că până și privirea unui manechin ce reprezintă o femeie este împotriva legii sharia.

Un ordin inițial cerea îndepărtarea completă a manechinelor, dar a fost convenit un compromis privind doar îndepărtarea capetelor, scrie Business Insider.

Raha Press a relatat că negustorii din Herat sunt consternați de ordinul de decapitare, invocând cât de scumpe sunt manechinele.

Un comerciant a spus că manechinele costă până la 200 de dolari fiecare, potrivit sursei citate, și a adăugat că tăierea capetelor este o „mare pierdere” pentru el.

Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului în Afganistan a fost restabilit în septembrie, după căderea capitalei Kabul în mâinile talibanilor.

Ministerul ,exclusiv masculin, a înlocuit fostul Minister al Afacerilor Femeii, stârnind temeri că poliția morală a talibanilor ar înlătura drepturile femeilor în această țară.

author avatar
Tudor Borcea
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger