AcasăȘTIRI EXTERNETaiwanul va lupta „până la moarte” în cazul unui atac al Chinei

Taiwanul va lupta „până la moarte” în cazul unui atac al Chinei

Taiwanul va lupta „până la moarte” în cazul unui atac al Chinei

Taiwanul va lupta până la capăt dacă China va ataca, a declarat, miercuri, ministrul său de Externe, adăugând că Statele Unite consideră că există acest pericol, pe fondul creșterii presiunii militare a Beijingului, inclusiv cu manevre ale unui portavion în apropierea insulei.

Taiwan, insulă revendicată de China, s-a plâns de activitățile militare repetate ale Beijingului în ultimele luni, forțele aeriene chineze făcând incursiuni aproape zilnice în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului. China a informat, luni, că un grup naval operațional condus de portavionul Liaoning a început manevre în apropierea insulei. Care, a avertizat Beijingul, vor deveni „o prezență obișnuită” în zonă.

„Din modul meu limitat de înţelegere a decidenților americani care observă evoluțiile din această regiune, ei văd cu certitudine pericolul ca China să lanseze un atac asupra Taiwanului”, a declarat ministrul de Externe taiwanez, Joseph Wu.

„Ne vom apăra până în ultima zi”

„Suntem gata să ne apărăm, fără discuție, și vom duce un război dacă trebuie să ducem un război. Și dacă trebuie să ne apărăm până în ultima zi, ne vom apăra până în ultima zi”, a declarat Wu.

Washingtonul, cel mai mare susținător internațional și furnizor de arme al Taiwanului, a împins Taipei-ul să-și modernizeze armata pentru a deveni un „porc-spinos” pe care China să-l considere dificil de atacat.

Joseph Wu a declarat că Taipei este hotărât să-și îmbunătățească capacitățile militare și să cheltuiască mai mult pentru apărare.

„Apărarea Taiwanului este responsabilitatea noastră. Vom face tot ce putem pentru a ne îmbunătăți capacitatea de apărare”.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că va organiza în această lună opt zile de exerciții de război asistate de computer împotriva unui atac chinez asupra Taiwanului, formând prima fază a celor mai mari exerciții anuale de război, Han Kuang.

O a doua fază, care include exerciții de tir real, va avea loc în iulie, cu participare a 8000 de oameni.

„Exercițiile sunt concepute pe baza celor mai dure amenințări ale inamicului, simulând toate scenariile posibile ale unei invazii inamice în Taiwan”, a declarat reporterilor generalul-maior Liu Yu-Ping, citat de Reuters.

La întrebarea dacă ambasada de facto de la Washington, Institutul American Taiwan, va trimite reprezentanți la exerciții, Liu a spus că un astfel de plan a fost „discutat”, dar „nu va fi implementat”, citând sensibilitatea militară.

Taiwanul nu a spus unde se află în prezent grupul naval chinez, nici sau dacă se va deplasa lângă Marea Chinei de Sud, unde activează în prezent un grup aeronaval american.

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari

2 COMENTARII

  1. Propun plavanului sa bata 23.000.000 de decoratiuni Mihai Viteazul si sa le inmaneze personal. Ma simt emotionat de atitudinea eroica a Taiwan.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger