AcasăȘTIRI EXTERNETaiwanul se pregătește de invazia Chinei / Taipei desfășoară escadrile de rachete...

Taiwanul se pregătește de invazia Chinei / Taipei desfășoară escadrile de rachete – VIDEO

TaiwanALERTĂ la Taipei! Șeful producţiei de rachete din Taiwan, mort într-o cameră de hotel

Armata taiwaneză va descuraja forțele navale chineze să invadeze insula, cu escadrile de rachete. Acest plan, în două etape, corespunde cu obiectivul Taiwanului de a produce în masă rachete anti-navă Hsiung Feng.

Taiwanul intenționează să înființeze escadrile de rachete anti-navă pentru a contracara eventualele forțe navale chinezești invadatoare. La ora când amenințările și agresiunile Beijingului sunt tot mai mari, pe fondul temerilor unei preluări cu forța a „insulei rebele” pentru a o anexa Chinei continentale, via un scenariu similar cu cel desfășurat de Rusia în Ucraina.

Debarcarea chineză, așteptată cu rachete

Potrivit unor surse militare, prima fază va implica înființarea de „facilități relevante” pentru escadrilele mobile de rachete anti-navă în diferite comitate și orașe din sudul Taiwanului, potrivit Liberty Times. În prezent, Brigada Haifeng a Marinei Militare a adăugat o nouă escadrilă, care este echipată cu rachete Hsiung Feng II și III.

Odată ce rachetele Hsiung Feng III cu rază de acțiune extinsă vor fi produse în masă, escadrila va fi desfășurată în jurul Taiwanului pentru a îmbunătăți capacitățile de apărare maritimă și pentru a lovi trupele chineze care încearcă debarce pe uscat, scrie Taiwan News.

Prima etapă a acestui plan a început în 2017 și se preconizează că va dura până în 2026 și se va concentra pe achiziția de rachete Hsiung Feng II și III și pe îmbunătățirea performanțelor sistemelor de rachete cu poziție fixă și consolidarea numărului de lansatoare de rachete mobile.

Institutul Național de Știință și Tehnologie Chung Shang (NCSIST) a finalizat construcția unui nou depozit de muniții, care este capabil să reziste la lovituri cu bombe, pentru a găzdui numărul tot mai mare de rachete.

Cea de-a doua fază va dura din 2023-2026 și va implica acumularea continuă de rachete Hsiung Feng II, Hsiung Feng III și Hsiung Feng III cu rază de acțiune extinsă. De asemenea, armata va construi 12 facilități, inclusiv un teren de antrenament pentru conducere, o uzină de întreținere, un depozit și un centru de pregătire pentru luptă.

Miliarde de dolari pentru 8 tipuri de arme

Pentru a satisface nevoile armatei taiwaneze, Yuanul legislativ (organul legislativ unicameral din Parlamentul taiwanez) a aprobat în noiembrie un buget de 240 de miliarde de dolari taiwanezi (8,21 miliarde de dolari) pentru achiziționarea a opt tipuri de arme.

Printre acestea se numără sisteme onshore de rachete anti-navă, sisteme de apărare aeriană terestră, nave de război de mare capacitate, sisteme de rachete Wanchien și sisteme de vehicule de atac fără pilot, între 2021 și 2026.

author avatar
Tudor Borcea
692 afisari

5 COMENTARII

  1. Doamne, ce titlu tembel! baiete, esti vreo creatura din flori a lui autostivuitorul borcea?

  2. E clar , incepe razboiul Mondial dar pe invers .Taiwanul invadeaza Chinei si Moldova invadeaza Rusia ca s-au simtit jigniti de declaratiile rusilor . Romanii vor ataca pe cine? Pe Iohanis si Ciuca plagiatorul

  3. Bai Borcea, esti cretin de puti! Sunt baterii de rachete, nu escadrile! Incult bou ce esti, ziarici tampit!😀

    • In Rusia le-au botezat escadrile. Realizezi ca orcul rus habar nu are de ce scrie el doar posteaza cum a primit ordin.

  4. Oare intervin americanii in cazul invadarii Taiwanului de catre chinezi sau ba??
    ramane de vazut cum se va finaliza un razboi americano-chinez daca se baga SUA in acest conflict……….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger