AcasăȘTIRI EXTERNETaiwanul se declară pregătit de război. Cel mai dur mesaj de la...

Taiwanul se declară pregătit de război. Cel mai dur mesaj de la Taipei pentru Beijing

Taiwanul se declară pregătit de război. Cel mai dur mesaj de la Taipei pentru Beijing / Foto: printscreen

Taiwan promite să contraatace dacă forțele chineze intră pe teritoriul său. China și-a intensificat luna aceasta exercițiile militare în apropierea Taiwanului, ca răspuns la o vizită peinsulă a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Taiwanul a declarat miercuri că își va exercita dreptul la autoapărare și va „contraataca” dacă forțele armate chineze vor intra pe teritoriul său, în timp ce Beijingul și-a intensificat activitățile militare în apropierea insulei democratice.

Taipei se declară pregătit de luptă

Beijingul, care revendică Taiwanul ca fiind al său, în ciuda obiecțiilor puternice ale guvernului de la Taipei, a organizat exerciții militare în jurul insulei în această lună, ca reacție la o vizită la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi și, ulterior, a altor politicieni americani.

„Pentru avioanele și navele care intră pe teritoriul nostru maritim și aerian, armata națională își va exercita dreptul la autoapărare și contraatac fără excepție”, a declarat Lin Wen-Huang, adjunctul șefului de stat major pentru operațiuni și planificare, notează The Jerusalem Post.

Oficialii taiwanezi din domeniul apărării au declarat că patrulările militare de „mare intensitate” ale Chinei în apropierea Taiwanului continuă și că intenția Beijingului de a face din strâmtoarea Taiwan, care separă cele două părți, „o mare interioară” va deveni principala sursă de instabilitate în regiune.

author avatar
Tudor Borcea
314 afisari

2 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca o schimbare politica in USA va fi o sansa pentru o cooperare economica in Asia-Pacific.Actualul regim Biden pur si simplu nu mai face fata si trebuie sa plece,asa au hotarat americanii care voteaza cu republicanii.Asta inseamna ca nu va fi niciun fel de conflict

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger