AcasăȘTIRI EXTERNES-a dat alarma! Taiwanul, mobilizare în forță pentru confruntarea armată cu China

S-a dat alarma! Taiwanul, mobilizare în forță pentru confruntarea armată cu China

taiwanS-a dat alarma! Taiwanul, mobilizare în forță pentru confruntarea armată cu China

Taiwanul nu va începe un război cu China, ci se va apăra „pe deplin”, a declarat joi ministrul Apărării Chiu Kuo-cheng, pe fondul unei creșteri a tensiunilor din strâmtoarea Taiwan care a ridicat îngrijorare la nivel internațional.

Taiwan, un important producător de semiconductori, a declarat în repetate rânduri că se va apăra dacă va fi atacat, dar că nu va „avansa nerăbdător” și vrea să mențină status quo-ul cu China.

„Ceea ce este mai clar este că Republica China nu va începe sau declanșa un război, dar dacă există mișcări, vom întâlni inamicul din plin”, a declarat Chiu într-o reuniune a comisiei parlamentare.

Tensiunile militare cu China, care pretinde că Taiwanul face parte din teritoriul său, sunt în cel mai critic moment din ultimii 40 de ani, a spus Chiu săptămâna trecută, adăugând că China va fi capabilă să organizeze o invazie „pe scară largă” până în 2025.

Conflictul dintre Taiwan și China a început pe 1 octombrie. Nu s-a tras niciun foc, iar aeronavele Chinei au rămas departe de spațiul aerian din Taiwan, concentrându-și activitatea în colțul de sud-vest al zonei de apărare aeriană a Taiwanului.

author avatar
Andreea Vlad
558 afisari

2 COMENTARII

  1. Free Taiwan!
    Mi se par simpatici ca pe vremea cand Traian manca bătăi pe banda rulanta de la daci de le-au facut romanii columna de intrai la Roma pe baza de bilet si te urcai pe columna si te minunai de grozavie ca la film cu suc si floricele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger