AcasăȘTIRI EXTERNETaiwan distribuie populației manuale de supraviețuire. China, pregătită de invazie după scenariul...

Taiwan distribuie populației manuale de supraviețuire. China, pregătită de invazie după scenariul Ucraina?

Taiwan distribuie populației manuale de supraviețuire. China, pregătită de invazie după scenariul Ucraina?

Armata din Taiwan a publicat marți, 12 aprilie, pentru prima dată un manual privind apărarea civilă, oferind cetățenilor sfaturi de supraviețuire într-un scenariu de război, în condițiile în care invazia Rusiei în Ucraina concentrează atenția asupra modului în care insula ar trebui să răspundă presiunii din ce în ce mai mari a Chinei.

China nu a renunțat niciodată la utilizarea forței pentru a aduce Taiwanul sub controlul său și a intensificat activitățile militare în apropierea „insulei rebele” în ultimii doi ani, pentru a presa Taipeiul să accepte revendicările sale de suveranitate.

Via aplicații pentru smartphone

Manualul de supraviețuire detaliază cum pot fi găsite adăposturile anti-bombe via aplicații pentru smartphone, apă și alimente, precum și sfaturi pentru pregătirea truselor de prim ajutor de urgență.

Planificarea manualului este anterioară atacului Rusiei asupra Ucrainei, care a stârnit dezbateri cu privire la implicațiile acestuia pentru Taiwan și modalitățile de a stimula pregătirea, cum ar fi reformele pentru formarea rezerviștilor.

„(Noi) oferim informații despre modul în care cetățenii ar trebui să reacționeze într-o criză militară și la posibilele dezastre care vor urma”, a declarat Liu Tai-yi, un oficial al unității de mobilizare totală pentru apărare a ministerului de resort, într-o conferință de presă online, scrie Swissinfo.

Acest lucru ar permite pregătirea pentru siguranță și ar ajuta oamenii să supraviețuiască, a adăugat el. Liu a spus că manualul, care se bazează din ghiduri similare emise de Suedia și Japonia, va fi actualizat în continuare cu informații localizate, cum ar fi locurile de adăposturi, spitale și magazine pentru nevoile zilnice.

Manualul folosește benzi desenate și imagini cu sfaturi pentru a supraviețui unui atac militar, cum ar fi cum să deosebești sirenele de un raid aerian și modalități de a te adăposti de rachete.

Nivel de alertă ridicat

Taiwan nu a raportat niciun semn de invazie iminentă planificată de China, dar și-a ridicat nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina, pe care Moscova îl numește „operație militară specială”.

Președintele Tsai Ing-wen a promis în repetate rânduri că va apăra insula și supraveghează un program amplu de modernizare pentru a face forțele sale mai mobile și mai greu de atacat. Pe lângă planurile dezvăluite anul trecut de reformare a pregătirii forțelor de rezervă, guvernul urmărește să prelungească serviciul militar obligatoriu peste patru luni.

author avatar
Tudor Borcea
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger