AcasăȘTIRI EXTERNETaiwan anunță descoperirea unui nou virus în China / Se transmite de...

Taiwan anunță descoperirea unui nou virus în China / Se transmite de la animale la oameni

Taiwan anunță descoperirea unui nou virus în China / Foto: printscreen

În timp ce este înconjurat de forțele armate chineze, Taiwan a anunțat că un nou virus a fost descoperit în China, Langya-Henipavirus (LayV).

Virusul se transmite de la animale la oameni. Se crede că principalii purtători ai virusului sunt câinii și caprele. Potrivit Taiwanului, noul agent patogen ar putea provoca afecțiuni la organele umane

Febră, insuficiență renală și hepatică

Cel puțin 35 de persoane au fost infectate cu noul virus în China, potrivit lui Chuang Jen-hsiang, director adjunct al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC) din Taiwan, scrie Blick.

Informația vine la trei zile după ce oamenii de știință din Beijing și Singapore au publicat un studiu în New England Journal of Medicine. Se crede că virusul a apărut în provinciile chineze Shangdong și Henan. Potrivit studiului, pacienții aveau febră mare. Cel puțin jumătate dintre ei au suferit, de asemenea, de epuizare, tuse, pierderea poftei de mâncare și o scădere a numărului de celule albe din sânge. Mai mult de o treime dintre cei afectați au suferit, de asemenea, de insuficiență hepatică și 8% de insuficiență renală.

Pot provoca boli mortale

Henipavirusurile sunt considerate o amenințare permanentă pentru oameni și animale. Potrivit oamenilor de știință, „LayV” face parte din familia paramixovirusurilor, care fac parte din așa-numitele virusuri cu ARN negativ și, potrivit studiului, pot provoca „boli fatale”.

Un studiu asupra animalelor domestice și de fermă ar fi arătat că 2% dintre capre și 5% dintre câini au fost testați pozitiv. De asemenea, s-a raportat că șoarecii sunt purtători ai virusului.

Potrivit lui Chuang Jen-hsiang, niciuna dintre cele 35 de persoane infectate în China nu au avut contact între ele. Nu a existat nicio dovadă de transmitere de la om la om nici prin urmărirea contactelor. Până în prezent nu au fost raportate decese.

Apariția acestui nou virus survine într-un moment în care pandemia globală Covid-19 nu a fost încă depășită.

Taiwanul nu este încă dispus să tragă un semnal de alarmă cu privire la această nouă descoperire. Potrivit lui Chuang Jen-hsiang, în prezent nu există o metodă standardizată de testare pentru identificarea virusului. Prin urmare, nu este încă posibil ca laboratoarele să detecteze o infecție la om și o posibilă răspândire pe scară largă.

În contextul actualelor tensiuni dintre Taiwan și China, apariția acestei noi patologii pare să se afle în centrul unor probleme mult mai largi decât cea sanitară.

author avatar
Tudor Borcea
552 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger