AcasăȘTIRI EXTERNETactica disperată a lui Putin

Tactica disperată a lui Putin

Pe hârtie, Vladimir Putin a câștigat: rezultatul  votului de săptămâna trecută asupra amendamentelor constituționale îi permite să rămână la putere până în 2036. În realitate, legitimitatea președintelui rus a fost grav subminată. Există o șansă reală ca aceasta  să nu dureze dincolo de termenul său actual, 2024.

În ultimii 20 de ani, Putin a menținut cu succes apariția unui lider cu adevărat popular, majoritar. Da, Kremlinul a supus toate canalele de televiziune majore, s-a agățat de mișcările de protest și de alegerile rigide pentru a putea arăta un nivel de sprijin mai convingător. De data aceasta, lucrurile stau altfel. Este departe de a fi clar dacă majoritatea rușilor au susținut cu adevărat amendamentele lui Putin. Și, mai important, majoritatea rușilor nu știu cu adevărat unde se află …majoritatea, comentează politico.eu. Chiar și după standardele foarte laxe ale Rusiei, votul nu seamănă de la distanță cu o procedură care reflecta voința poporului.

Neregulile de vot au fost mult prea evidente. Autoritățile au atras oamenii în secțiile de votare, legând votul la o „loterie cu un milion de premii”. Nu existau practicând observatori independenți (sub pretextul restricțiilor COVID-19), iar secțiile de votare mobile, apărute peste tot, au făcut supravegherea aproape imposibilă. Cercetătorul electoral Serghei Shpilkin a fost citat pe scară largă în mass-media independentă din Rusia, identificând o sumedenie de 20 de milioane de voturi drept „anormale”. Aceste încălcări flagrante nu au trecut neobservate și au evidențiat o nouă realitate: încrederea în țarul de la Kremlin e din ce în ce mai discutabilă. Pentru mulți ruși, acest vot poate fi punctul în care încep să pună la îndoială dacă Putin este într-adevăr la fel de popular și la fel de inevitabil, așa cum pretinde el.

author avatar
Andrei Coman
493 afisari

5 COMENTARII

  1. Problema ta Andrei Coman, un veșnic apărător al lgbt ului si a casătoriilor intre persoane de același sex, este modificarea Constituției Rusiei, in care se precizează ca căsătoria se va face doar intre un barbat si o femeie. Iar tu un veșnic Ong ist, trebuie sa le arati Alor tai pentru ce esti remunerat. Si te ai gândit sa il ataci pe putin, ca a falsificat voturile. La fel scrii si despre Trump, in schimb promovezi educația lgbt in scoli, distrugerea religiei, a naționalismului, a obiceiurilor, a datinilor, a tot ceea ce promovează putin. Dar este cool sa înfricoșam populația, ca sa fim in graficul orânduirii mondiale

  2. Ti-o spune un impartial de la Tiraspol , nici usturoi n-am mancat , nici gura nu-mi pute ……hihihihihihi…

  3. Important pentru toata lumea asta glumeata e ca un rus ii tine la respect.Ce de matani fac conducatori lumii,sa dispara Putin.
    Au nevoie de un ELTAN care sa faca ce vor cu el.
    Baieti pana atunci rugativa ,pentru ca robinetul cu petrol si gaze e la Putin si ceva putere militara(sa nu suparam ANTENA3-CNN)
    Cacarezele astea care ne conduc spre democratie le e frica si de umbra lor,darmite de PUTIN versus armata rusa.
    Noi romani de la nivelul solului ne tot uitam in sus dupa adevaratul ajutor american nu dupa fiare vechi si baieti ior care se joaca cu fetitele noastre ca daca omoara un barbat amercanul e trimis acasa cu onoruri,pentru ca am devenit colonia lor de facto.(luam o sapca si dam tot petrolul)
    Asa ca nu mai faceti valuri degeaba ,pana vin sa ne ajute americni rusii ajung la BERLIN
    HARASOO!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger