AcasăȘTIRI EXTERNESute de morți stau de anul trecut în camioane. Oroare în New...

Sute de morți stau de anul trecut în camioane. Oroare în New York

Sute de morți stau de anul trecut în camioane. Oroare în New York/ Foto: Facebook

Sute de cadavre ale celor uciși de Covid-19 se află de mai bine de un an depozitate în camioane, așteptându-se să fie înmormântați în cea mai mare groapă comună a țării.

Pe măsură ce New York-ul își revine treptat din diferitele valuri ale Covid-19 pe care a trebuit să le înfrunte, un bilanț sumbru reamintește cât de mortal a fost virusul acolo.

Aproximativ 750 de cadavre ale victimelor SARS-CoV-2 datând din primăvara anului 2020 sunt încă depozitate în camioane frigorifice din zona portului din Brooklyn. Prin urmare, au trecut douăsprezece luni de când aproape 40 de camioane și conținutul lor funebru nu s-au mișcat din loc.

O situație care trebuie explicată privind înapoi în timp, în aprilie anul trecut. La acea vreme, statul New York era copleșit de cazurile de Covid-19 și avea aproape 1.000 de decese zilnice cauzate de virus.

Medicii legiști, echipați pentru a trata aproximativ douăzeci de corpuri neînsuflețite pe zipe zi, au ajuns apoi să fie confruntați cu aproape 200 de cadavre în fiecare zi, relatează The Independent.

Confruntată cu acest aflux neîncetat de victime, municipalitatea a fost nevoită să folosească camioane frigorifice pentru depozitarea cadavrelor până când spitalele și morgile nu mai erau sub presiune.

Un an mai târziu, corpurile rămase ar trebui mutate în scurt timp, adaugă presa britanică. Cei mai mulți dintre morți ar trebui aduși pe Insula Hart, o insulă aflată la nord-est de Bronx, cunoscută ca fiind cea mai mare groapă comună din Statele Unite.

„Trebuie înmormântați cu demnitate și respect”

Această informație referitoare la rămășițele pământești ale victimelor Covid-19, dezvăluită acum câteva zile în timpul unui consiliu municipal, a stârnit, de asemenea, indignare. În special, un consilier, Marc Gjonaji, a comparat gestionarea acestor cadavre cu tratamentul care este rezervat obiectelor găsite, relatează RFI. „Trebuie înmormântați cu demnitate și respect”, a spus consilierul, scrie Slate.

Astăzi, New York se ridică din cenușă, după ce a fost grav lovit de pandemie în primăvara și iarna trecute. Statul are acum aproape 1.600 de noi infectări zilnice, o cifră care este în continuă scădere, în timp ce aproximativ 60% din cei 20 de milioane de locuitori ai săi au primit deja cel puțin o doză de vaccin, conform cifrelor oficiale. Pentru a nu încetini ritmul, orașul încearcă acum să-i convingă pe cei mai reticenți și va oferi în curând vaccinări gratuite în metrou.

author avatar
Tudor Borcea
299 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa nu se pescuiasca din raurile din India si din Oceanul Indian s-au gasit cadavre cu covid in apa. Pestii au tendinta sa mai ciupeasca ce pot manca.

  2. Dar cind au murit nu li se puteau face incinerarea cu ritualul bisericesc? De ce a fost nevoie sa fie tinuti un ani și in camioane frigorifice? Sa mearga crematoriile nonstop! E o lipsa de organizare și la ăștia ,da o ascund sub diverse motive!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger