AcasăȘTIRI EXTERNESute de morți la urgențe în Marea Britanie. Serviciul național de sănătate,...

Sute de morți la urgențe în Marea Britanie. Serviciul național de sănătate, în colaps

Sute de morți la urgențe în Marea Britanie. Serviciul național de sănătate, în colaps / Foto: printscreen

Sute de persoane mor în secțiile de urgență din Marea Britanie din cauza lipsei de îngrijire adecvată, avertizează medicii. Organizația care reprezintă medicii de urgență din țară a estimat că între 300 și 500 de pacienți mor în fiecare săptămână din cauza asistenței medicale de urgență necorespunzătoare

Mulți pacienți mor în departamentele de urgență din cauza lipsei de îngrijire adecvată sau la timp. Aceasta este concluzia mai multor organizații de medici britanici în fața crizei care afectează serviciile spitalicești din Marea Britanie.

„O alegere politică, pacienții mor inutil”

Serviciul public de sănătate gratuit din Marea Britanie, NHS, suferă de mai bine de un deceniu de austeritate severă și apoi de pandemie, care l-a lăsat într-o situație financiară dezastruoasă. Criza din sistemul de sănătate, care apare în mod regulat pe prima pagină a ziarelor din Marea Britanie, a fost reaprinsă duminică, când organizația care reprezintă medicii de urgență, Royal College of Emergency Medicine, a estimat că între 300 și 500 de pacienți mor în fiecare săptămână din cauza deficiențelor din asistența medicală de urgență, inclusiv a timpilor lungi de așteptare.

Oficialii spitalelor au pus sub semnul întrebării credibilitatea cifrelor, însă vicepreședintele Royal College of Emergency Medecine a apărat, luni, la BBC, estimarea și a respins-o ca fiind o problemă temporară: „Dacă ești pe teren, știi că este o problemă pe termen lung, nu doar pe termen scurt”, a insistat Ian Higginson.

Săptămâna trecută, în Anglia, unul din cinci pacienți preluați cu ambulanța a avut nevoie de mai mult de o oră pentru a ajunge la camera de urgență. Și zeci de mii de pacienți au fost nevoiți să aștepte mai mult de 12 ore pentru a fi consultați în departamentele de urgență, informează 20 Minutes.

Guvernul pune situația actuală pe seama consecințelor Covid-19 și a epidemiilor de iarnă, cum ar fi gripa, și pretinde că vrea să facă mai mult pentru spitale, dar a lansat recent o politică de economii bugetare foarte stricte.

Guvernul refuză să accepte cererile de majorare salarială formulate de asistente, care au intrat în grevă pentru prima dată în decembrie, deși inflația depășește 10% de luni de zile.

British Medical Association, o federație a îngrijitorilor, s-a alăturat luni declarațiilor alarmiste. „Nu este adevărat că țara nu-și poate permite să repare această situație”, a declarat președintele acesteia, Phil Banfield, într-un comunicat. „Este o alegere politică, iar pacienții mor inutil din această cauză”, a adăugat el.

El a calificat situația actuală drept „nesustenabilă” și a cerut o acțiune guvernamentală „imediată”. În felicitările sale de Anul Nou, premierul Rishi Sunak a enumerat NHS ca fiind una dintre prioritățile sale și a asigurat că guvernul său ia măsuri „decisive” pentru a reduce întârzierile din serviciile de sănătate.

author avatar
Tudor Borcea
1.222 afisari

8 COMENTARII

  1. Mai bine sa spuna ca i-a ucis covidul si sa stimuleze restrictii draconice in toata Europa, pina se vor prabusi economic toate tarile !
    Apoi sa ramina ei sa imparateasca Lumea, alaturi de americani !!!
    Arza-v-ar focul de criminali !!!

  2. Și care-i problema? Important este să „slava hucraina”. Briții zăbăloși și reduși la mansardă poa’ să crape.

  3. Ha ha ha…..a zis-o Barbu…..toti banii merg pentru razboiul cu Rusia….cineva trebuie sa plateasca oalele sparte de mafia khazaroBelzebutkissinkur de la DAVOS

  4. MAI BORCEA CHIAR ESTI PROST !, ia citeste ce-ai scris „SUTE DE MORTI LA URGENTE IN MAREA BRITANIE ” ,poate pricepi ca la urgente nu invie nimeni !.

  5. nu mai mintiti lumea! in strainatate doar abonatii au asigurate servicii medicale! restul pe buzunarul propriu sau pe abonamentul altuia dar care sa si te vrea, el suportand cheltuielile cu spitalizarea. acum se vrea servicii medicale ptr toti dupa ce au vazut modelul est european!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger