AcasăȘTIRI EXTERNESurorile ucigașe, care au îngrozit Rusia, judecate pentru crimă! Procurorii ruși s-au...

Surorile ucigașe, care au îngrozit Rusia, judecate pentru crimă! Procurorii ruși s-au răzgândit din nou

surorileDe la stânga la dreapta, Krestina, Angelina și Maria Khachaturyan

Trei surori din Rusia care şi-au ucis tatăl abuziv în somn vor fi judecate pentru crimă, într-un proces care va începe la Moscova vineri, 31 iulie. Cazul lor a devenit rapid o cauză puternică pentru grupurile care luptă pentru victimele violenței domestice, care cer adoptarea unei legi pentru protecția lor, lege ce a fost depusă la parlament în 2016.

Cele două surori mai mari vor fi judecate pentru crimă cu premeditare, iar cea de-a treia, care era minoră la data când a fost săvârșită fapta, va fi judecată într-un proces separat, pentru omor, scrie CNN.

Și-au atacat tatăl cu bestialitate

Trupul lui Mikhail Khachaturyan a fost găsit pe o scară de din Moscova în iulie 2018, cu zeci de răni de cuțit la piept și gât. Maria, Angelina şi Krestina aveau 19, 18 şi respectiv 17 ani la momentul crimei. Cu câteva ore înainte de moartea sa, s-a întors de la o clinică de psihiatrie, și-a aliniat cele trei fiice pentru a le pedepsi pentru apartamentul dezordonat și le-a pulverizat cu spray cu piper, potrivit anchetatorilor și avocaților surorilor. Fiica sa cea mai mare, Krestina, care are astm, a leșinat.

Acesta a fost momentul în care surorile Khachaturyan au decis să-și ucidă tatăl. L-au atacat cu un ciocan, cu un cuțit și cu aceeași doză de spray cu piper cu care le-a pedepsit tatăl lor. A doua zi, cele trei tinere au mărturisit crima și s-au predat poliției, spunând că au suportat ani de abuz sexual, fizic și emoțional din partea tatălui lor, potrivit procurorului general rus.

Cazul surorilor a scos mii de oameni în stradă

Anchetatorii au descoperit că fetele au fost supuse unor cruzimi greu de închipuit în ultimii trei ani, acestea fiind bătute, torturate, ţinute prizoniere şi abuzate sexual de tatăl lor. Activiştii spun că surorile nu sunt infractoare, ci victime, pentru că nu aveau niciun mijloc de a se proteja.

La începutul acestui an, procurorii ruși le-au schimbat încadrarea juridică, după ce procurorul şef al Federaţiei Ruse a decis să retragă acuzaţiile formulate împotriva celor trei fete. Ele riscă să petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor.

author avatar
Andreea Vlad
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger