AcasăȘTIRI EXTERNESupermiliardarul care a dat lovitura în plină pandemie! Avere colosală de pe...

Supermiliardarul care a dat lovitura în plină pandemie! Avere colosală de pe urma Covid-19. Cum a fost posibil așa ceva

Compania Amazon a înregistrat joi, 30 iulie, cel mai mare profit din istoria sa de 26 de ani, în condițiile în care vânzările online și afacerile profitabile cu comercianții au explodat în timpul pandemiei Covid-19. Acțiunile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au crescut cu 60% în acest an!

În timp ce retailerii rivali au fost nevoiți să închidă magazinele în timpul izolării impuse de guvern, Amazon a angajat 175.000 de persoane în ultimele luni și a văzut că cererea pentru serviciile sale a crescut. Compania a anunțat că veniturile au crescut cu 40%  față de anul precedent, ajungând până la 88,9 miliarde de dolari, scrie Reuters!

Amazon face investiții de miliarde pentru un profit uriaș

Amazon a prevăzut că ar putea pierde bani în cel de-al doilea trimestru abia încheiat, deoarece se aștepta să cheltuiască aproximativ 4 miliarde de dolari pentru echipamente de protecție pentru personal, plus alte cheltuieli legate de Covid-19. A făcut asta și tot a câștigat 5,2 miliarde de dolari, dublându-și venitul net față de anul trecut!

Jeff Bezos, care a fondat compania în iulie 1994, a devenit azi cel mai bogat om din lume!

Vânzările magazinelor online au crescut cu 48%, atingând un nivel de 45,9 miliarde dolari (în trimestrul 2). De asemenea, serviciile cloud oferite de Amazon au înregistrat  o cerere mai mare, pe măsură ce companiile au trecut la „birourile virtuale” în timpul pandemiei. În același timp, și compania cloud a rivalului Alphabet (care deține colosul Google) a crescut cu peste 43% .

„Toți făceau provizii”

Analistul tehnologic Patrick Moorhead a spus: „Amazon Web Services a continuat să crească, deși într-un ritm mai lent decât în trimestrul trecut.”

Brian Olsavsky, directorul financiar al Amazon, a explicat reporterilor de ce șefii companiei au fost șocați de aceste cifre financiare: „Toată lumea căuta măști. Măști, multe măști, doar măști! Toată lumea cumpăra alimente online. Acest amestec nu este foarte profitabil pentru compania noastră. Totuși, am fost în stare să livrăm mult mai mult decât am crezut inițial”.

Vânzările online de alimente s-au triplat an de an, iar orele de streaming video la nivel mondial s-au dublat, a mai spus Olsavsky.

Amazon anticipează un profit operațional între 2 miliarde și 5 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru din 2020, potrivit companiei de cercetare FactSet.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger