Cauta

Superbogații au condus boom-ul migrației investițiilor

Persoanele avute din  India, Marea Britanie și SUA au reprezentat cea mai mare parte a solicitărilor de migrare a investițiilor în 2021, potrivit raportului companiei de planificare a rezidenței și cetățeniei Henley & Partners.

Migrația investițională se referă la investitorii bogați care  dobândesc o reședință alternativă sau cetățenie suplimentară  în schimbul unei contribuții substanțiale în țara gazdă.

Cetățenii indieni au cea mai mare marjă privind migrarea investițiilor(54%), urmați de britanici(38%) și americani(26%).

Fenomenul înregistrează un boom: industria globală de rezidență și cetățenie după investiție  a fost evaluată la 21,4 miliarde de dolari anual. Până în 2025, piața ar putea genera venituri de 100 de miliarde de dolari, prezice Investment Migration Insider.

Costul dobândirii unei a a doua cetățenii sau rezidență permanentă variază de la 100.000 la 2,5 milioane de dolari, a constatat Fondul Monetar Internațional.

Astfel de programe datează din anii 1980, când paradisurile fiscale din Pacific și Caraibe au început să atragă străini bogați. Canada și SUA au fost printre alți primitori. De asemenea, au fost lansate programe de Austria, Bulgaria, Cipru, Egipt,  Malta, Portugalia, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și cel mai recent Bahrain.

În timp ce pandemia, schimbările climatice și efectul Brexit(pentru britanici) au determinat bogăția și migrația investițiilor în ultimii doi ani, conflictul din Ucraina a apărut acum ca un nou factor, se arată în raportul Henley & Partners.

“Pe lângă beneficiile tradiționale ale mobilității globale îmbunătățite, programele de rezidență și cetățenie prin investiție oferă o strategie dovedită de atenuare a riscurilor și de diversificare a creșterii în ceea ce privește planificarea bogăției și moștenirii, cu avantajul suplimentar al stilului de viață al opționalității domiciliului”, a spus Dominic Volek șeful diviziei de investiții H&P.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version