AcasăȘTIRI EXTERNESuper-taifunul Maysak amenință Japonia! Ce se întâmplă cu natura?! - VIDEO

Super-taifunul Maysak amenință Japonia! Ce se întâmplă cu natura?! – VIDEO

Meteorologii japonezi au avertizat populația că Taifunul Maysak se îndreaptă luni spre partea sudică a arhipelagului. Autoritățile nipone s-au pregătit pentru un iminent „dezastru major”! Numeroase școli și birouri publice au fost închise începând de luni după-amiază, iar zborurile din regiune au fost deja anulate.

Potrivit meteorologilor, Maysak poate aduce valuri înalte, ploi torenţiale şi rafale violente de vânt care au potenţialul de a provoca „un dezastru major” în regiunea Okinawa.

Acesta este al 9-lea taifun care lovește Japonia în ultimii ani. Guvernatorul insulei Okinawa, Denny Tamaki,  a anunțat deja că este de așteptat ca taifunul să își intensifice puterea, ajungând în preajma insulei cu viteze ale vântului de 252 km/oră.

Începând de duminică după-amiaza (03:00 GMT) centrul furtunii se afla la sud de Okinawa şi se deplasa în direcţia nord-nord-vest cu 30 km/h, cu viteza vântului de 144 km/h, viteză care creşte în rafale până la 216 km/h.

Meteorologii au avertizat cu privire la pericolul producerii de inundaţii şi alunecări de teren. Furtuna poate aduce până la 80 de milimetri de ploaie pe oră în unele părţi ale insulei Okinawa, potrivit accuweather.com

 

author avatar
Eli Dan Davidescu