AcasăȘTIRI EXTERNESuper-bogații care nu vor să lase o lețcaie copiilor lor

Super-bogații care nu vor să lase o lețcaie copiilor lor

Fostul star american al baschetului Shaquille O’Neal a anunțat că nu va lăsa moștenire averea sa de 400 de milioane de dolari copiilor săi. El nu este singurul. Alți bogătași au decis să nu-și lase, în totalitate sau parțial, banii moștenitorilor lor.

La fel ca Shaquille O’Neal, alte personalități, milionari sau miliardari, au anunțat deja că toată averea lor nu va fi lăsată moștenire copiilor lor, după ce ei nu vor mai fi, ci va fi donată unor organizații de caritate.

Shaquille O’Neal: Întâi școala, apoi banii

Shaquille O’Neal apără meritocrația. Cu alte cuvinte, urmașii lui trebuie să muncească pentru a merita beneficiile averii sale. „Există o regulă: educația”, explică fostul baschetbalist. „A avea o diplomă de bacalaureat un master este fundamentul. Și dacă vrei să investesc într-una dintre companiile tale, atunci va trebui să mi-o prezinți, dar nu voi da nimic gratuit”, a spus Shaquille.

Michael Bloomberg: nici un dolar

Fostul primar la New York și candidat democrat eșuat la președinția SUA în 2020, Michael Bloomberg, în vârstă de 79 de ani, este în fruntea unei averi estimate la 59 de miliarde de dolari. Dar nici Bloomberg nu intenționează să lase nimic celor două fiice ale sale, după ce va trece la cele veșnice. Septuagenarul plănuiește să-și doneze întreaga avere către organizații de caritate, fundației sale și universității John Hopkins din Baltimore.

Warren Buffet: Unde-i dreptatea în asta?

Opus puternic noțiunii de moștenire, miliardarul american Warren Buffet, în vârstă de 91 de ani, nu dorește să lase moștenire toată averea sa imensă (104 miliarde de dolari) copiilor săi.

„Nu există niciun motiv ca viitoarele generații Buffett să conducă companii doar pentru că sunt descendenții mei. Unde este dreptatea în asta? s-a întrebat omul de afaceri în trecut.

„O persoană foarte bogată trebuie să lase suficient pentru ca copiii săi să facă ce vor, dar nu suficient pentru ca ei să nu facă nimic”, a estimat el.

Warren Buffett este un donator generos, deoarece până acum a donat peste 41 de miliarde de dolari, în mare parte Fundației Gates și fundațiilor copiilor săi, potrivit Forbes. În 2010, el și Bill Gates au lansat operațiunea „Giving Pledge”, cerând miliardarilor să angajeze cel puțin jumătate din averea lor către organizații de caritate, scrie Ouest-France.

Jackie Chan: Îmi va irosi toți banii

Să-și dea averea copiilor săi? Foarte puțin probabil pentru Jackie Chan. Întrebat în legătură cu acest subiect, actorul, în vârstă de 67 de ani originar din Hong Kong, cunoscut pentru filmele sale de acțiune, este clar: „Dacă fiul meu este capabil, poate câștiga bani singur.”

Așa se face că starul asiatic de cinema a explicat că fiul său Jaycee nu va primi un dolar din averea sa, aproximativ 350 de milioane de dolari. „Și dacă nu poate, înseamnă că îmi va irosi toți banii”, apreciază Chan.

Bill Gates ceva tot lasă

Cu o avere personală estimată la peste 78 de miliarde de dolari, Bill Gates, în vârstă de 66 de ani, fondatorul Microsoft, a luat decizia de a nu lăsa toată averea moștenire celor trei copii ai săi: Jennifer, Rory și Phoebe. Doar 7 milioane de euro fiecare… Restul vor fi pentru donații către organizații de caritate.

author avatar
Tudor Borcea
580 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu le lasa dar doneaza catre propriile fundatii.Nu se platesc taxe pe mostenire si pot folosi banii fundatiilor linistiti.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri