AcasăȘTIRI EXTERNE„Sunt mincinoși, sunt proști”. Arnold Schwarzenegger spune adevărul despre liderii mondiali

„Sunt mincinoși, sunt proști”. Arnold Schwarzenegger spune adevărul despre liderii mondiali

„Sunt mincinoși, sunt proști”. Arnold Schwarzenegger spune adevărul despre liderii mondiali

Într-un interviu acordat BBC înainte de summit-ul COP26, „Terminator” i-a criticat pe marii lideri care nu îndrăznesc să se angajeze în politici climatice demne de acest nume. 

Potrivit acestuia, lupta împotriva schimbărilor climatice și economia pot merge mână în mână.

„Nu au cojones”

Arnold Schwarzenegger a fost enervat de comportamentul liderilor care nu vor să se grăbească într-o politică reală în domeniul climei de teamă să nu-și strice economia. „Sunt mincinoși și proști”, a spus fostul guvernator al Californiei.

„Suntem singurul loc în care gazele cu efect de seră au fost reduse cu 25% pentru a le readuce la nivelul anilor 90”, explică el despre California, subliniind că statul este „din punct de vedere economic numărul 1 în Statele Unite, cu un PIB de 3,3 miliarde de dolari”.

 „Aceasta este dovada că este posibil să protejăm mediul și economia în același timp”, spune el . „Dacă ne-am dat seama cum să o facem, atunci și ei își pot da seama cum să o facă. Este vorba doar de a avea cojones să o facă”, scrie LCI.

Oamenii de știință nu sunt „convingători”

Enervat că nu vede lupta împotriva încălzirii globale că câștigă teren, Arnold Schwarzenegger consideră că vina este în parte a oamenilor de știință, prea neconvingători. „Îți dau fapte și cifre, dar asta nu va convinge pe nimeni. Dacă vrei să promovezi un film, nu poți vorbi despre obiectivele pe care le-ai folosit, cum l-ai finanțat, efectele speciale pe care le-ai folosit. Trebuie să spui povestea!”.

 Dar pentru el, este fundamental să fie aduși cât mai mulți oameni la bord în această luptă. „Marile mișcări au început întotdeauna cu oamenii din popor”, a estimat Terminator.

Niciodată lipsit de argumente, fostul actor povestește astfel, adoptând un discurs îngrijorător, că, din moment ce și-a redus consumul de carne cu aproximativ trei sferturi, cardiologul său i-a spus că arterele lui „nu se mai îngustaseră”. „Deci, chiar am pierdut ceva? Mi-am recăpătat sănătatea, mi-a mai dat doi ani”, spune el . Cât despre Hummer-ul său, actorul îl găsește mult mai eficient în varianta electrică.

author avatar
Tudor Borcea