AcasăȘTIRI EXTERNE„Sunt mincinoși, sunt proști”. Arnold Schwarzenegger spune adevărul despre liderii mondiali

„Sunt mincinoși, sunt proști”. Arnold Schwarzenegger spune adevărul despre liderii mondiali

„Sunt mincinoși, sunt proști”. Arnold Schwarzenegger spune adevărul despre liderii mondiali

Într-un interviu acordat BBC înainte de summit-ul COP26, „Terminator” i-a criticat pe marii lideri care nu îndrăznesc să se angajeze în politici climatice demne de acest nume. 

Potrivit acestuia, lupta împotriva schimbărilor climatice și economia pot merge mână în mână.

„Nu au cojones”

Arnold Schwarzenegger a fost enervat de comportamentul liderilor care nu vor să se grăbească într-o politică reală în domeniul climei de teamă să nu-și strice economia. „Sunt mincinoși și proști”, a spus fostul guvernator al Californiei.

„Suntem singurul loc în care gazele cu efect de seră au fost reduse cu 25% pentru a le readuce la nivelul anilor 90”, explică el despre California, subliniind că statul este „din punct de vedere economic numărul 1 în Statele Unite, cu un PIB de 3,3 miliarde de dolari”.

 „Aceasta este dovada că este posibil să protejăm mediul și economia în același timp”, spune el . „Dacă ne-am dat seama cum să o facem, atunci și ei își pot da seama cum să o facă. Este vorba doar de a avea cojones să o facă”, scrie LCI.

Oamenii de știință nu sunt „convingători”

Enervat că nu vede lupta împotriva încălzirii globale că câștigă teren, Arnold Schwarzenegger consideră că vina este în parte a oamenilor de știință, prea neconvingători. „Îți dau fapte și cifre, dar asta nu va convinge pe nimeni. Dacă vrei să promovezi un film, nu poți vorbi despre obiectivele pe care le-ai folosit, cum l-ai finanțat, efectele speciale pe care le-ai folosit. Trebuie să spui povestea!”.

 Dar pentru el, este fundamental să fie aduși cât mai mulți oameni la bord în această luptă. „Marile mișcări au început întotdeauna cu oamenii din popor”, a estimat Terminator.

Niciodată lipsit de argumente, fostul actor povestește astfel, adoptând un discurs îngrijorător, că, din moment ce și-a redus consumul de carne cu aproximativ trei sferturi, cardiologul său i-a spus că arterele lui „nu se mai îngustaseră”. „Deci, chiar am pierdut ceva? Mi-am recăpătat sănătatea, mi-a mai dat doi ani”, spune el . Cât despre Hummer-ul său, actorul îl găsește mult mai eficient în varianta electrică.

author avatar
Tudor Borcea
950 afisari

7 COMENTARII

  1. Terminatorul vorbeste ca un robot. Adica sa distruga economia ca sa rezolve „asa-zisa incalzire globala”. Adica sa distrugem ceva ce exista ca sa rezovam o problema inchipuita. Imi pare rau de el ca s-a dilit asa tare. Pro biden sadea.

  2. Arnold e probideu și antiTrump ! Și e prieten cu greta turnberg! E la fel de deștept ca Greta acest Arnold Alois swartzenegger. Inca o dovada in plus că cine are muschi umflați/mulți suferă de prea puțin creier!

  3. California are un PIB in jur de 3 trilioane = 3000 miliarde . Daca Arnold a afirmat ca PIB California este 3,3 miliarde , are o problema……

  4. Astalavista ,baby,daca ti-ales unul ca Bidon sa il pupi in dos ne dam seama cam cati neuroni ai.Repeti ca prostul e iti dau altii pe hartie.

  5. Hummer electric? 🤗
    CU CATE BATERII 8 SAU 9?
    Hai sa ne uitam la lantul fabricarii bateriilor ce luam pe bere dam pe pere.
    In California e cald dar mie imi convine caldura in Ro . Apoi problema de fond e urmatoarea. De ce sa scot eu carbunele din termocentrala si sa platesc ca bou🐂 de 10x mai mult curentul cand nici China nici India si nici Rusia nu scot? Cu siguranta Arnold isi poate plati facturile. Nu si noi.

  6. Monoxidul si CO2 la nivel mondial din Romania e de 0,2% timp ce monoxidul si CO 2 provenite din Sua, China India si Rusia i de 70%…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger