AcasăȘTIRI EXTERNESummit extraordinar NATO. Stoltenberg: „Este o invazie sângeroasă planificată de mult timp...

Summit extraordinar NATO. Stoltenberg: „Este o invazie sângeroasă planificată de mult timp în ciuda dezmințirilor”

NATOSummit extraordinar NATO. Stoltenberg: „Este o invazie sângeroasă planificată de mult timp în ciuda dezmințirilor”

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a convocat un summit extraordinar al Alianței pentru vineri, 25 februarie, după ce Rusia a atacat joi Ucraina. „Este o invazie sângeroasă planificată de mult timp în ciuda dezmințirilor”, a transmis Stoltenberg.

„Pacea pe continentul nostru a fost zdruncinată. Avertismentele noastre s-au confirmat din păcate. Este o invazie sângeroasă planificată de mult timp în ciuda dezmințirilor. Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru viețile pierdute”, a declarat secretarul general al NATO.

Înaltul oficial cere Rusiei ferm să își retragă trupele și să aleagă diplomația. Stoltenberg susține că NATO își va apăra aliații, motiv pentru care a decis să activeze planul de apărare. „Am cerut un summit mâine (vineri, 25 februarie, n.r.) al liderilor NATO”.

NATO suplimentează prezența militară în Est

NATO a anunțat deja cu puțin că va spori măsurile defensive și de descurajare pentru protejarea aliaților.

„Astăzi am avut consultări în baza Articolului 4 al Tratatului de la Washington. Am decis, ca în acord cu politica noastră defensivă de protejare a aliaților, să luăm măsuri suplimentare de întărire a apărării și descurajării. Măsurile noastre sunt și rămân preventive, proporiționale și împotriva escaladării”, se arată în declarația NATO citată de Reuters.

Joi dimineață, imediat după ce armata rusă a invadat teritoriile ucrainene, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Boris Johnson au cerut convocarea rapidă a unui summit NATO.

author avatar
Andreea Vlad
133 afisari

4 COMENTARII

  1. @ Mulți lideri politici și de interese, „spermatozoizi globali” care, „mușcați de păianjenul puterii”, ca Spider-Man, vor să salveze lumea cu vaccinuri și arătându-și resursele războinice, ? Pare și că ameridienii au reușit să își valorifice cultura mai bine decât alte civilizații, chiar și la nivel global, ?

  2. & La întrebarea „Ce a fost mai întâi, oul sau găina, se pare că răspunsul este ,indianul „Talpă Iute”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger