AcasăȘTIRI EXTERNESUFERINŢĂ pentru românii care pleacă, în Grecia, cu maşina. E mai rău...

SUFERINŢĂ pentru românii care pleacă, în Grecia, cu maşina. E mai rău decât în ţară

coada-de-masini-vamaCOŞMAR pentru românii revin din Bulgaria şi Grecia. Ce tratament au primit la intrarea în România

Plajele şi insulele din Grecia atrag ca un magnet în perioada estivală. Din păcate, la fel şi scumpirile. Şoferii români le simt cel mai mult, din cauză că benzina şi motorina au tarife mai sus decât în ţara noastră.

Un turist român aflat în vacanță în insula Thassos a postat pe grupul Forum Grecia o fotografie cu prețurile carburanților.

Motorina, mai scumpă cu 1 leu

Astfel, motorina costă 1.959 euro / litru = 9.65 lei, aceasta fiind cu aproximativ 1 leu mai mult decât în România. Ceea ce însemnă că pentru un plin de motorină (ținând cont că un rezervor are în jur de 50 de litri) te poate ajunge la aproape 100 de euro. Benzina costă 2.215 euro / litru = 10.91 lei.

Altfel, în Grecia, mai sunt şi alte pericole. Cum ar fi rechinii. Turiștii de pe insula Kos susțin că au văzut un rechin foarte aproape de țărm și au filmat momentul.

„Abia ieșisem din apă și mă bucur că am ieșit. nu am vrut să fiu următoarea lui masă”, a declarat Jackie Jones, un turist.

Posibila apariție a rechinului vine în contextul în care turiștii britanici au fost avertizați de o creștere a numărului de atacuri de rechini în Marea Mediterană.

author avatar
Andrei Ștefan