AcasăȘTIRI EXTERNESuedia se teme de Rusia! Mobilizare de trupe pe o insulă din...

Suedia se teme de Rusia! Mobilizare de trupe pe o insulă din Marea Baltică – VIDEO

suediaSuedia se teme de Rusia! Mobilizare de trupe pe o insulă din Marea Baltică

Alertă în Suedia! Armata a mobilizat vineri, 14 ianuarie, militari pe Insula Gotland din Marea Baltică, în contextul intensificării activităţilor militare ruse în regiune și a tensiunilor dintre Moscova și NATO.

Vehicule blindate şi zeci de militari înarmaţi au fost trimişi în oraşul Visby de pe Insula Gotland, o iniţiativă neobişnuită demarată ca reacţie la intensificarea activităţilor militare ruse, a comunicat armata suedeză.

Forţele armate iau măsurile necesare pentru a proteja integritatea Suediei şi a demonstra capacităţile noastre de a proteja Suedia şi interesele suedeze”, a declarat Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării, citat de Agenţia France-Presse.

Această desfăşurare de forţe are loc după ce trei nave de debarcare ruseşti au navigat în Marea Baltică prin strâmtoarea Marea Centura a Danemarcei în această săptămână, pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia şi statele membre NATO.

Suedia ia situaţia în serios

Joi seara, într-un comunicat, armata a spus că trupele vor fi dislocate pentru „întărirea operaţiunilor în multe locuri” din cauza „activităţii sporite a Rusiei în Marea Baltică”.

Hultqvist a mai declarat pentru agenţia de presă TT că patrulele de pe insula Gotland demonstrează că Suedia ia situaţia în serios şi că „nu va fi luată pe nepregătite”.

Şeful operaţiunilor forţelor armate suedeze, Michael Claesson, a declarat pentru AFP că unităţile desfăşurate la Visby provin dintr-o garnizoană deja staţionată pe insulă şi a negat că ar fi o „demonstraţie de forţă”.

author avatar
Andreea Vlad
514 afisari

10 COMENTARII

  1. Pentru Suedia. Nato a fost facut de domnul Truman la 1948 intre Franta – Anglia-Sua si Canada pentru a combate diversi despoti ce vor mai aparea in timp si vor pumni la aluniță.

  2. Suedia e domnisoara din prima banca care invata bine, e frumusica da increzuta foc si nici un fecior din scoala nu o apara la iesire de Bula care vrea sa dea foc la scoala pe la cancelarie.

  3. Nu tre sa se teama.
    Iata top 10 strategii de lupta rusesti:
    1 ataca in viteza de-a valma tipand ura.
    2ataca furibund folosind toata artileria grea
    3 sunt manati in lupta prin frica
    4 folosesc doar pamant inghetat sau asfalt
    5 nu le place luptele navale sau aeriene
    6 au multi lunetisti care se ascund in pamant si ataca doar ofiteri
    7 ataca doar prin flancuri niciodata central pana la incercuire
    8 la atac se raspandesc la distante mari sa nu poata f iinimeriti odata
    9 sunt rezistenti din fire lafoame si frig extrem
    10 sunt fricosi singuri, de temut in haita le place sa violeze femei de toate varstele

  4. Bai suedezilor, bai rusnacilor, dati rapid unul in altul cu ceva focoase nucleare, ca oricum sunteti prea multi pe acolo, macar mai eliberati terenul !! Ha ha ha 🙂 Orice conflict local la marginea Europei va escalada intr-unul nuclear, iar de acolo, s-a cam terminat cu asa-zisa civilizatie umana, o sa ramana numai grupuri de salbatici nebuni care se vor omora intre ei ca niste zei, adica cimpanzei !! Bai tarule dement de Putin, salveaza-i pe ukro-nazi aia de sa le mearga fulgii de tot la usereii aia ukro-nazi !! Ha ha ha 🙂

  5. Suedia s-a bagat si ea in seama fara sa i se fi intamplat nimic. Conflictul e in alta parte. Adica in Ucraina, tara care ne-a furat si noua niste teritorii iar multi trepanati vor sa o sustinem si sa o aparam in loc sa punem mana sa luam inapoi ce-i al nostru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger