AcasăȘTIRI EXTERNESuedia interzice părinților să-și boteze copii Vladimir Putin

Suedia interzice părinților să-și boteze copii Vladimir Putin

Suedia interzice părinților să-și boteze copii Vladimir Putin

O listă cu numele și prenumele interzise a fost stabilită în conformitate cu Naming Law, promulgată în 1982 și actualizată în 2017.

Unui cuplu suedez, care locuiește în orașul sudic Laholm, i-a fost refuzat de către agenția fiscală, Skatteverket, prenumele pe care dorea să-l dea nou-născutului lor.

Prin urmare, fiul lor nu va putea fi numit Vladimir Putin, la fel ca președintele Federației Ruse, relatează The Independent.

Jenante sau ofensatoare

Această respingere rezultă din aplicarea Naming Law, promulgată pentru prima dată în 1982 și actualizată în 2017. Legea precizează numele și prenumele interzise în Suedia.

Regulile după care se aplică această lege sunt destul de simple: prenumele nu trebuie să creeze o ofensă sau să riște să provoace jenă purtătorului. În plus, este interzis un prenume care se apropie în mod clar de un nume de familie. Aceste măsuri nu se aplică doar nou-născuților, ci și adulților care doresc să-și schimbe prenumele.

Alte prenume interzise: Allah, Ford și Pilzner

Cuplul suedez nu este sigur care dintre aceste principii s-a aplicat împotriva deciziei lor de a-și numi fiul Vladimir Putin. Agenția fiscală nu a comentat acest lucru. Părinții au acum trei luni la dispoziție pentru a declara un nou prenume pentru copilul lor, scrie Slate.

Potrivit cifrelor din Statistics Sweden, 1.413 bărbați sunt numiți Vladimir în Suedia. Cu toate acestea, se pare că mai puțin de doi dintre ei au numele de familie Putin. Printre prenumele respinse de lege se numără și Allah, Ford sau Pilzner.

 

author avatar
Tudor Borcea
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger