AcasăȘTIRI EXTERNESuedezii se "cipează" pe bandă rulantă

Suedezii se „cipează” pe bandă rulantă

Mii de oameni din Suedia își introduc microcipuri minuscule sub piele– făcându-le viața mult mai ușoară, deoarece nu mai trebuie să poarte cu ei cardul de identitate, legitimații de la sală și carduri pentru a intra la muncă. Însă datele personale nu sunt neapărat în siguranță.

Aproximativ 3.000 de suedezi au introdus micile cipuri în corpul lor în ultimii trei ani, potrivit AFP. Dispozitivele electronice au aproximativ dimensiunea unui bob de orez și sunt implantate în spatele mâinii printr-o seringă.

„Tehnologia este incredibil de convenabilă”, a declarat Ben Libberton, un microbiolog care lucrează pentru MAX IV Laborator. Mulți angajați îi folosesc pentru a intra în clădirile de birouri, pentru a cumpăra mâncare de la distribuitoare, ca permis de sală și chiar în loc să folosească bilete de tren. Într-un an, aproximativ 130 de pasageri s-au înscris pentru serviciul de rezervare a microcipurilor feroviare SJ din Suedia. De asemenea, tehnologia este utilizată pentru sarcini de zi cu zi, cum ar fi accesul la smartphone, deschiderea ușii din față sau setarea unei alarme.

Problema reală este gestionarea datelor, care va fi o problemă mai târziu cu modul în care datele sunt stocate … dacă datele nu sunt sigure, cineva vă poate prelua informațiile și, o dată cu acest lucru, este greu să le mai recuperați” a spus Libberton.

El avertizează, de asemenea, că unii oameni ar putea chiar să-și dea datele fără să își dea seama chiar din termenii și condițiile cu care sunt de acord și le semnează.

Cu toate acestea, microcipurile au fost extrem de populare în Suedia, unele companii chiar organizând așa-numitele petreceri de implanturi pentru angajații lor.

Unul dintre motivele pentru care microcipurile au avut succes în Suedia este faptul că „întrucât este o țară mai mică, majoritatea oamenilor au o mare încredere și, de asemenea, încredere în autorități”, spune Libberton.

Aceste implanturi devin din ce în ce mai populare în Europa, astfel că țări precum Italia, Marea Britanie, Rusia folosesc aceste microcipuri  pentru a le oferi oamenilor mici „superputeri”.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
611 afisari

2 COMENTARII

  1. Bine daca cineva vrea sa te mierleasca e mai usor la fel daca vrea sa te controleze.Sa ne imaginam un cip care se corodeaza din telecomanda…

  2. Un domnul Portocala din Suedia te paradeste de corodeala cat ai zice peste cu telecomanda din dotare ca alarma auto. Ba mai și apasă cu tarie cu rictus de intarire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger