AcasăȘTIRI EXTERNEBreaking news: Lovitură de stat dată de Armată! Membrii Guvernului și lideri...

Breaking news: Lovitură de stat dată de Armată! Membrii Guvernului și lideri de partide, arestați!

sudanul

O mare parte a membrilor cabinetului sudanez, dar și mari lideri de partide proguvernamentale au fost arestați, luni – 25 octombrie, de forțele militare din Sudan, într-o aparentă lovitură de stat militară, potrivit informațiilor furnizate de trei surse politice, citate de Reuters.

Lovitură de stat în desfășurare, în Khartoum

Acesta este apogeul tensiunilor din ultimele săptămâni, dintre armata și un guvern civil. Prim-ministrul Abdallah Hamdok a fost pus de forțele militare în arest la domiciliu, potrivit Al-Hadath TV. Potrivit informațiilor din presa saudită, forțele militare ar fi asediat, luni dimineață, casa premierului sudanez, înainte de a-l pune în arest.

Se pare că ar fi vorba de o lovitură de stat în desfășurare la Khartoum, în această dimineață.

Rețelele de telecomunicații, întrerupte

Rețele de telecomunicații au fost întrerupte. Datele de rețea de la NetBlocks confirmă o întrerupere semnificativă a serviciului de internet în Sudan în dimineața zilei de luni, 25 octombrie 2021, care afectează conexiunea mobilă și o anumită linie fixă, la mai mulți furnizori de pe piață.

Oamenii, chemați în stradă, pentru a opri lovitura de stat

Forțele militare au reținut luni cel puțin cinci personalități înalte ale guvernului sudanez, au declarat oficialii. Principalul grup pro-democrație din Sudan, Asociația Profesioniștilor din Sudan, a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a contracara o aparentă lovitură de stat militară.

Au apărut imagini care arată forțele de securitate din jurul casei primului ministru Abdallah Hamdok.  împotriva unei „lovituri de stat militare”.

author avatar
Alina Costache
943 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger