AcasăȘTIRI EXTERNESubvenții europene de 64 milioane de euro, acordate asociațiilor legate de Frăția...

Subvenții europene de 64 milioane de euro, acordate asociațiilor legate de Frăția Musulmană

Subvenții europene de 64 milioane de euro, acordate asociațiilor legate de Frăția Musulmană

Asociațiile islamiste afiliate Frăției Musulmane au pus mâna pe zeci de milioane de euro subvenții europene acordate de Comisia Europeană și Consiliul Europei, din 2007 încoace.

Cifra de 64 milioane de euro departe de a fi exhaustivă. Este o numărătoare stabilită de Global Watch Analysis, prin încrucișarea diferitelor cifre menționate de mass-media sau europarlamentari cu date din European Commission Financial Transparency System (ECFTS).

Tentaculele Frăției, la scară paneuropeană

O estimare minimă care în realitate acoperă doar vârful aisbergului. Pentru că, potrivit sursei citate, exercițiul este extrem de periculos: nu se cere transparență în cadrul autorităților europene și cu atât mai puțin în rândul asociațiilor beneficiare.

În fruntea organizațiilor islamiste care primesc subvenții europene sunt trei tipuri de asociații: ONG-uri umanitare islamiste, precum Islamic Relief (IR) sau Islamic Human Rights Commission (IHRC); federații ale asociațiilor de tineret sau de femei, cum ar fi Forum of European Muslim Young & Student Organisations (FEMYSO) sau European Forum of Muslim Women (EFOMW) ; organizații comunitare care conduc un „jihad legal” împotriva oponenților islamismului – conform expresiei Fadilei Maaroufi, fondatorul Observatorului Fundamentalismelor de la Bruxelles – precum Collectif Contre l’Islamophobie din Franța (CCIF) și avatarul său belgian, CCIB.

Toate aceste asociații au în comun o afiliație dovedită, chiar dacă refuză să o admită public, la Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) structura supremă care supraveghează tentaculele Frăției Musulmane la scară paneuropeană.

„Parteneri umanitari” ai Comisiei Europene

Potrivit Global Watch Analysis, cea mai mare parte din subvențiile europene acordate asociațiilor islamiste revine Islamic Relief, un ONG caritabil cu sediul la Londra și prezent în 60 de țări.

ONG-ul a primit 40.026.424 de euro de la Comisia Europeană din 2009. Mai grav, scandalurile legate de derivele antisemite și de apologia terorismului, din august 2020, provocând demisia președintelui și apoi a întregului său consiliu de administrație, nu a împiedicat Comisia Europeană să-l reînnoiască ca „partener umanitar” până în 2027.

IHRC a primit 600.000 de euro subvenții europene. În ceea ce privesc subvențiile acordate FEMYSO, acestea ajung la 720.000 de euro.

Și conform informațiilor dezvăluite de săptămânalul Franc Tireur, CCIF – a cărei dizolvare a fost dispusă de Ministerul francez de Interne, în octombrie 2020, din cauza rolului său în incitarea la uciderea profesorului Samuel Paty – ar fi primit 810.000 de euro subvenții europene între 2012 și 2017.

Nici o lecție după atacurile teroriste din Paris

Atacurile islamiste care vizează Europa din 2015 și dezvăluirile succesive (mai ales de la publicarea cărții-investigație a lui Christian Chesnot și Georges Malbrunot, Qatar Papers, în aprilie 2019) asupra adevăratei naturi a Frăției Musulmane și a obiectivelor sale îngrijorătoare în Europa, ar fi trebuit să îndemne autoritățile europene să pună capăt naivității lor complezente în fața lobby-ului din partea asociațiilor islamiste.

Or, s-a întâmplat invers : în urma atacurilor de la Paris și Bruxelles din noiembrie 2015, în loc să adopte o poziție fermă în fața pericolului islamist, Comisia Europeană s-a grăbit să creeze un post de „coordonator împotriva urii anti-musulmană”.

Rețelele de influență ale Frăției Musulmane și islamo-stângiștii au profitat apoi de ocazie de a-i face pe oameni să creadă că „extremismul jihadist a fost rezultatul urii anti-musulmane”.

Pentru a lupta împotriva terorismului jihadist, autoritățile europene au ales așadar să-și dubleze eforturile pentru a sprijini financiar asociațiile care luptă împotriva islamofobiei, scrie Global Watch Analysis.

author avatar
Tudor Borcea
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger