AcasăȘTIRI EXTERNEChiar și sub NATO, statele baltice vor fi „rase de pe hartă”...

Chiar și sub NATO, statele baltice vor fi „rase de pe hartă” de Rusia! Planurile Alianței permit invadarea lor!

Sub apărarea NATO, țările baltice vor fi „rase de pe hartă” în caz de atac rusesc. Planurile Alianței permit invadarea acestora! / Foto: Facebook

Estonia ar fi ștearsă de pe hartă, iar centrul istoric al capitalei sale ar fi ras de pe fața pământului, conform planurilor actuale ale NATO de a apăra țara de orice atac rusesc, potrivit premierului Kaja Kallas.

Kaja Kallas a declarat miercuri reporterilor că actualele planuri de apărare ale Alianței pentru cele trei state baltice ar urma să permită invadarea acestora înainte de a le elibera după 180 de zile.

„Distrugerea completă a țărilor și culturii noastre”

Remarcând că au trecut mai bine de 100 de zile de când Rusia a început invazia la scară în Ucraina, premierul estonian a declarat: „Dacă se compară dimensiunile Ucrainei și ale țărilor baltice, asta ar însemna distrugerea completă a țărilor și a culturii noastre”, scrie Financial Times.

Ea a adăugat: „Cei dintre voi care ați fost la (capitala) Tallin și care cunoașteți orașul nostru vechi și secolele de istorie care sunt aici și secolele de cultură care sunt aici – toate acestea ar fi șterse de pe hartă, inclusiv poporul nostru, națiunea noastră”.

Comentariile sale au precedat un summit NATO care va avea loc marțea viitoare la Madrid, unde Alianța va discuta planurile de apărare pentru flancul său estic, în umbra invaziei Moscovei în Ucraina, inclusiv despre cum să apere cel mai bine țările baltice.

Strategia „de a  pierde o țară și apoi o elibera”

Estonia, Letonia și Lituania fac presiuni pentru ca actuala strategie de a avea o mie de soldați străini în fiecare țară să fie înlocuită cu o alta în care NATO caută să apere fiecare centimetru de teritoriu din prima zi.

Comentând ceea ce ea a numit planul NATO „de a  pierde o țară și apoi o elibera”, Kallas a spus că atrocitățile presupuse a fi fost comise de trupele rusești în orașul ucrainean Bucea au avut loc după aproximativ 80 de zile de la începutul invaziei. „Acum toată lumea vede că acest concept de fir declanșator nu funcționează cu adevărat”.

Ea a adăugat că a vorbit cu trupele străine aflate în Estonia – în principal cu cele din Marea Britanie – și că acestea i-au spus că, din moment ce planurile actuale înseamnă că ar fi practic anihilate de o eventuală invazie rusă, „nu le place ideea că ar trebui să moară”.

Întrebat despre comentariile lui Kallas, un oficial NATO a declarat că Alianța „are planuri pentru a descuraja amenințările și a apăra toți aliații, dar nu intrăm niciodată în detalii operaționale”. Secretarul general Jens Stoltenberg a precizat că întărirea descurajării și apărării este una dintre deciziile cheie ale summitului NATO de săptămâna viitoare.

author avatar
Tudor Borcea
2.337 afisari

10 COMENTARII

    • Dacă au limbrici. Le mănâncă-n cur. Cum poate Lituania sa impuna blocada la Kaliningrad? Cum sa te joci astfel cu interesele Rusiei dacă nu ai limbrici? Cine le da astfel de sfaturi precum Ucrainei sa bombardeze Dombass ul? „Pretenii”? Atunci sa fie sănătoși. Au ce și-au dorit. Cei care au capul pe umeri țin minte vorbele lui Putin la ocuparea Crimeii „Rusia nu are nevoie de teritoriu in plus, are destul” însă când se întâmplă astfel de lucruri, la mijloc este altceva. Vor sa afle balticii despre ce este vorba în cazul lor? Nu au decât sa încerce Marea Baltica cu degetul. Aviz și amerlocpupincuristilor de la Bucale.

  1. Trebuie provocati rusii pentru a mai putea vinde armament de americani si tarilor baltice.Fabricile SUA de armament se dea faliment?

  2. Tudor Borcea…pe ce site de stiri rusesc ai CITIT o „declaratie”!? care anunta o „eminentă”!? INVAZIE asupra tarilor Baltice!??. Sau articolul tau este scris la COMANDA.!? (BANII ochiul Dracului)!.

  3. Nu cred ca Nato sare sa apere nici o tara decat daca are interes, dar nu pentru ‘alianta’. Nici nu cred ca rusii vor ca sa rada pe nimeni de pe harta, cel putin apreciaza cultura si nationalismul. Daca nu au de ales probabil preferinta va fi sa loveasca direct anglia sau america

  4. da Doamne sa ajunga si pacilea numa sai vad pe toti puliticienii si militienii si securistii executati! rrumania stat esuat securist criminal mafiot!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger