AcasăȘTIRI EXTERNESUA vrea mai mulți militari americani în Europa de Est. „România va...

SUA vrea mai mulți militari americani în Europa de Est. „România va plăti pentru noile baze”

SUA vrea mai mulți militari americani în Europa de Est. „România va plăti noile baze permanente”

Președintele șefilor de Stat Major din SUA, generalul Mark Milley, a declarat că noi baze militare permanente ar trebui construite în Europa de Est, inclusiv în România. Milley a indicat că țările gazdă le vor construi și vor plăti pentru întreținerea lor.

Dacă se construiesc noi baze militare permanente în Europa de Est pentru a găzdui mai multe trupe americane, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, forțele americane ar trebui să desfășoare rotații prin noile posturi, a declarat marți generalul Mark Milley.

„Le vor construi și le vor plăti”

Polonia, România și statele baltice sunt „foarte, foarte dispuse” să colaboreze cu SUA pentru a stabili astfel de baze și ar putea suporta costurile construcției, a declarat Milley parlamentarilor din Camera Reprezentanților, în fața House Armed Services Committee.

„Le vor construi și le vor plăti”, a spus el apropo de modul în care prezența militară SUA s-ar putea schimba pe fondul alarmei globale după ce Rusia și-a lansat războiul neprovocat împotriva Ucrainei, la 24 februarie, scrie Military.com.

Alianța NATO, inclusiv SUA, analizează acum forțele de pe continent și este probabil să susțină creșteri majore în lunile următoare. SUA au în prezent aproximativ 100.000 de militari în Europa – până la 14.000 dislocați ca răspuns la Rusia – și au crescut numărul de forțe dislocate temporar pe continent de când președintele rus Vladimir Putin a anexat Crimeea în 2014.

Rotația trupelor prin baze permenente

„Sfatul meu ar fi să creați baze permanente, dar să nu staționați în permanență, astfel încât să obțineți efectul de permanență prin forțele de rotație care circulă prin baze permanente”, a spus Milley.

Chestiunea ar putea fi discutată de liderii apărării americani și europeni la un summit NATO planificat în iunie, a declarat secretarul Apărării Lloyd Austin, care a depus, de asemenea, mărturie în fața comitetului marți.

„Dacă NATO consideră că este oportun să-și schimbe amprenta de forțe, atunci cu siguranță vom face parte din asta”, a spus Austin. „Scopul nostru este să ne asigurăm că continuăm să asigurăm aliații și partenerii noștri, în special pe cei care se află pe flancul estic, și în special pe aliații noștri care se află în zona baltică”.

SUA au desfășurat deja trupe, avioane de luptă F-35 și elicoptere de atac în Europa, deoarece Vladimir Putin a început un război la o scară nemaivăzută pe continent după al Doilea Război Mondial. Desfășurările includ mii de soldați cu Divizia 82 Aeropurtată care merg în Polonia, precum și forțe trimise în Germania, România, Lituania, Letonia și Estonia.

author avatar
Tudor Borcea
485 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger