AcasăȘTIRI EXTERNESUA vor vinde armament de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe...

SUA vor vinde armament de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite

SUA vor vinde armament de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite

Administrația Biden va finaliza vânzările de arme americane către Emiratele Arabe Unite.

Administrația președintelui democrat Joe Biden a declarat Congresului că va avansa 23 de miliarde de dolari în vânzarea de arme către Emiratele Arabe Unite (EAU), între care avioane de luptă F-35, drone și alte echipamente.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că Washingtonul intenționează să finalizeze planul de vânzare a armelor către Emirate, deși administrația „continuă să revizuiască detaliile și să se consulte cu reprezentanții Emiratelor” cu privire la utilizarea acestor arme.

Joe Biden a suspendat acordurile încheiate cu Emiratele Arabe Unite de către administrația predecesorului său republican, Donald Trump, pentru a le examina.

Tocmeala normalizării relațiilor Emirate-Israel

Administrația Trump a informat Congresul în noiembrie anul trecut că a autorizat vânzarea armelor către Emirate în marja acordurilor pentru normalizarea relațiilor dintre EAU și Israel.

Contractele includ produse de la General Atomics, Lockheed Martin și Raytheon Technologies.

Unii congresmeni au criticat în trecut Emiratele pentru implicarea sa în conflictul din Yemen, considerată una dintre cele mai grave crize umanitare din lume și și-au exprimat îngrijorarea că vânzarea de arme ar încălca garanțiile menite să asigure că Israelul păstrează un avantaj militar în regiune.

Israelul declarat că nu se opune vânzării de arme americane pentru Emirate.

Măsura legislativă pentru prevenirea acestor vânzări a eșuat în decembrie anul trecut, întrucât colegii republicani ai lui Donald Trump au susținut planurile fostului chiriaș de la Casa Albă în Congres, scrie Reuers.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că nu se așteaptă ca livrările să fie efectuate până în 2025.

 

author avatar
Tudor Borcea
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger