AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Un congresmen republican compară vaccinarea obligatorie cu nazismul

SUA. Un congresmen republican compară vaccinarea obligatorie cu nazismul

SUA. Un congresmen republican compară vaccinarea obligatorie cu nazismul

Republicanul Warren Davidson și-a oferit „scuzele sincere” după ce a postat un carnet de sănătate din epoca nazistă lângă informațiile privind vaccinarea obligatorie.

Davidson, deputat republican de Ohio a comparat obligațiile vaccinale cu măsurile luate de Germania nazistă, în cadrul unei discuții cu un grup de evrei din statul său.

„Am mai văzut asta deja”

„Lucruri rele se întâmplă când guvernele dezumanizează oamenii”, a spus Warren Davidson într-o scuză pe care a postat-o ​​pe Twitter.

„Uneori există un pas următor – eliminarea lor sistematică. Din păcate, orice referire la modul în care naziștii au făcut de fapt acest lucru exclude concentrarea asupra altceva decât a Holocaustului”.

„Apreciez că prietenii mei evrei mi-au explicat punctul lor de vedere și mă simt îngrozitor de rău că greșit, că am jignit pe cineva. Îmi cer sincer scuze față ei”, a spus el.

„Dezumanizarea și segregarea au loc”

Davidson a postat inițial o fotografie a unui permis de sănătate din epoca nazistă pe Twitter și a comparat cerințele de vaccinare din Washington, D.C. cu dezumanizarea evreilor de către naziști, îndemnând în același timp rezidenții locali să nu se conformeze vaccinării obligatorii, scrie The Times of Israel.

„Am mai văzut asta deja”, a scris Davidson.

În același tweet, Davidson a făcut referire la un articol de opinie recent care susține că batjocorirea oamenilor care mor de coronavirus pentru că nu au fost vaccinați este un fenomen social sănătos. „Dezumanizarea și segregarea au loc”, a spus el

Davidson a atras mânia grupurilor evreiești și a evreilor democrați. El este cel mai recent republican care a comparat măsurile de prevenire a pandemiei cu practicile din epoca nazistă. La începutul acestei săptămâni, un membru republican al Consiliului orașului New York și-a cerut scuze după ce a făcut aceeași comparație.

Scuzele lui Davidson au urmat unei conversații cu Howie Beigelman, directorul executiv al Comunităților Evreiești din Ohio, organismul-umbrelă pentru diferite organizații evreiești din acest stat.

author avatar
Tudor Borcea