AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica blindează Europa cu armament greu! Bombardiere B-52 în Marea Britanie și...

America blindează Europa cu armament greu! Bombardiere B-52 în Marea Britanie și distrugătoare în Mediterana (VIDEO)

SUA trimite bombardiere B-52 în Marea Britanie și distrugătoare în Mediterana (VIDEO)

Bombardiere strategice americane B-52 au sosit, joi, în Marea Britanie, pentru a participa la un exercițiu „planificat de mult” cu aliații NATO, pe fondul tensiunilor dintre Occident și Rusia, a anunțat US Air Force într-un comunicat.

Venind de la baza americană Minot, din Dakota de Nord, bombardierele, al căror număr nu a fost precizat, au aterizat la baza aeriană britanică Fairford, la 150 km vest de Londra, a precizat comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, cu sediul în Germania.

Exercițiul Bomber Task Force Mission

„Exercițiul de mult timp prevăzut, Bomber Task Force Mission, are scopul de a îmbunătăți nivelul de pregătire și interoperabilitate al controlului aerian care coordonează loviturile efectuate în sprijinul forțelor terestre”, se arată în comunicat.

„Rotațiile bombardierelor întăresc angajamentul Statelor Unite față de aliații NATO și partenerii de coaliție de a ne menține securitatea și suveranitatea colectivă ”, adaugă US Air Force, în momentul în care occidentalii se tem de o invazie a Ucrainei de către Rusia.

Separat, Marina SUA a declarat joi că patru distrugătoare americane au părăsit Statele Unite luna trecută pentru a participa la un exercițiu naval în zona Flotei a șasea, care acoperă în special Marea Mediterană.

„Distrugătoarele USS The Sullivans, USS Gonzalez, USS Donald Cook și USS Mitscher navighează în teatrul de operațiuni european”, a informat US Navy într-un comunicat.

„Vor participa la o serie de activități navale cu Flota a 6-a și aliații noștri NATO. Aceste implementări vor oferi flexibilitate suplimentară comandamentului Flotei a 6-a”, se menționează în comunicat.

Nave de război rusești în Crimeea

Rusia a anunțat joi sosirea în Crimeea a șase nave de război pentru viitoarele manevre în Marea Neagră, care se învecinează cu sudul Ucrainei. Aceste mișcări apar într-un moment în care Rusia a început manevre militare de amploare în Belarus, la porțile Ucrainei, care se află în centrul tensiunilor extreme dintre Rusia și Occident și în timp ce eforturile diplomatice intense continuă pentru dezamorsarea crizei.

author avatar
Tudor Borcea