AcasăȘTIRI EXTERNESUA trimit un bombardier strategic și avioane „invizibile” lângă peninsula coreeană. Phenian:...

SUA trimit un bombardier strategic și avioane „invizibile” lângă peninsula coreeană. Phenian: „Vor declanșa o confruntare totală” – VIDEO

Armata americană și cea sud-coreeană au desfășurat miercuri manevre aeriene comune de amploare. Ministerul de Externe nord-coreean a reacționat dur, afirmând că SUA și aliații săi se apropie de o „linie roșie extremă”.

Coreea de Sud și SUA au desfășurat miercuri exerciții aeriene comune, inclusiv cu un bombardier strategic american și avioane de luptă „invizibile”, ca răspuns la amenințările Coreei de Nord, a anunțat joi agenția de presă Yonhap.

„SUA vor declanșa o confruntare totală”

Avioanele au survolat Marea Galbenă, situată între peninsula coreeană și China, în cadrul primelor exerciții de acest fel din acest an, a precizat agenția, citând armata sud-coreeană.Demonstrația de forță vine după ce secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și omologul său sud-coreean au anunțat o intensificare a acestor exerciții și o mai mare cooperare în domeniul securității.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a răspuns spunând că SUA „vor declanșa o confruntare totală” cu Phenianul, potrivit agenției de presă de stat KCNA. „Situația militară și politică din peninsula coreeană și din regiune a atins o linie roșie extremă din cauza manevrelor militare de confruntare nesăbuite și a actelor ostile ale Statelor Unite și ale trupelor sale navale”, a spus el.

„Am precizat clar că nu avem nicio intenție ostilă față de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) și că dorim să folosim diplomația pentru a aborda preocupările ambelor țări și ale regiunii”, a răspuns joi un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Bombardiere strategice și avioane „stealth”

Manevrele americano-coreene de miercuri au implicat un bombardier strategic B-1B, avioane de luptă „invizibile” F-22 și F-35B ale US Air Force și avioane de luptă F-35A ale armatei sud-coreene, informează France 24.

„Aceste exerciții aeriene combinate demonstrează dorința și capacitatea Statelor Unite de a oferi o descurajare amplă, puternică și credibilă împotriva amenințărilor nucleare și balistice ale Coreei de Nord”, a declarat ministrul sud-coreean al apărării, citat de Yonhap.

Seulul vrea să convingă opinia publică, din ce în ce mai îngrijorată, de angajamentul Washingtonului de partea sa, după un an în care Coreea de Nord s-a declarat o putere nucleară „ireversibilă” și a efectuat un număr record de teste cu rachete.

Lloyd Austin și ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-sup, au convenit să „extindă și să consolideze nivelul și domeniul de aplicare” al exercițiilor militare comune, având în vedere „provocările continue” ale regimului lui Kim Jong-un, inclusiv o recentă incursiune cu drone, au precizat ei într-un comunicat.

Toate exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud irită Phenianul, care le consideră o repetiție pentru o posibilă invazie și a răspuns adesea cu amenințări și exerciții proprii.

author avatar
Tudor Borcea
340 afisari

3 COMENTARII

  1. Sud Coreeni cred ca sunt orbi in aroganta lor ca accepta sprijin din parte SUA!!
    Se cunoaste foarte bine modul de operare al SUA.Coreea de Sud a devenit o amenitate pentru SUA nu Coreea de Nord!Este o strategie pentru a scoate Correa de Sud din competitia economica implicand-o in conflict cu Nordul. Dupa razboi Coreea de Sud va ajung iar de unde a plecat adica la sapa de lemn iar SUA va domina piata mondiala. Asa ies americanii incet incet din faliment.

  2. Daca ati lasat descreieratul sa se inarmeze cu arma nuclear,asa va trebuie. In loc sa-i dati la cap nebunului,l-ati lasat de capul lui,sa lupte pt. buna starea si fericirea poporului. Amaratii de coreeni duc o viata de caini flamnzi,iar ticnitul cheltuie miliarde pe bombe si rachete nucleare. Si apoi ameninta sa-i stie lumea de frica.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri