AcasăȘTIRI EXTERNESUA trimit „moartea tancurilor” în Ucraina / Ajutor strategic oferit de Joe...

SUA trimit „moartea tancurilor” în Ucraina / Ajutor strategic oferit de Joe Biden

SUA trimit „moartea tancurilor” în Ucraina / Ajutor strategic oferit de Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, va anunța, miercuri, 16 martie, o asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta țara să facă față invaziei ruse, a declarat marți seară un oficial de la Casa Albă. 

Preşedintele american trebuie să facă acest anunţ după o intervenţie video a omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în faţa Congresului SUA.

Mii de lansatoare de rachete Javelin și Stinger

Aceasta aduce „totalul anunțat doar săptămâna trecută la 1 miliard de dolari”, a spus oficialul sub condiția anonimatului.  „În total, președintele a autorizat 2 miliarde de dolari în securitate de la începutul administrației (Biden). Statele Unite rămân de departe cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei”, a spus el, scrie Le Point.

Luna aceasta, Congresul a adoptat un nou buget federal, care include un pachet de aproape 14 miliarde de dolari pentru criza ucraineană, care ar trebui să permită Kievului să-și protejeze rețeaua de electricitate, să lupte împotriva atacurilor cibernetice și să se doteze cu arme defensive.

Anvelopa anunțată de Biden „va oferi hrană, medicamente, adăpost, sprijin celor peste două milioane de refugiați și resurse pentru economia ucraineană aflată în ruine”, a detaliat liderul democraților din Senat, Chuck Schumer.

Va permite, de asemenea, transferul de arme precum Javelin și Stinger (lansatoare de rachete) și va întări NATO”, a adăugat el. Potrivit oficialului de la Casa Albă, Washingtonul a furnizat deja Ucrainei în ultimul an aproximativ 2.600 de arme antitanc Javelin și peste 600 de rachete antiaeriene Stinger.

author avatar
Tudor Borcea
1.096 afisari

7 COMENTARII

  1. Și ne mai mirăm că orașele sunt bombardate și se trage în blocurile de locuințe. Păi dacă trăgătorul ukie înamat cu Javelin și aflat la fereastra de la etajul 3 a casei scărilor blocului deschide focul asupra tancului, ce ar trebui să facă tancul? Să-i mulțumească pentru faptul că blindajul său aktiv-reactiv a protejat tancul de distrugere sau să-i trimită un proiectil în scăfârlie ca să se învețe minte? Evident răspunsul corect politic este că echipajul tancului rusesc ar trebui să se predea și să treacă pe partea ukie. Imediat și neapărat. Marele licurici burtos militează numai pentru pace și democrație, călca-l-ar!

    • Țipă înregimentarea putinistă din tine: În primul rând tancul nu are ce căuta în afară granițelor. În al doilea rând, dacă tot a trecut granița, e țintă legitimă pentru apărători. Iar blindajul reactiv îl ajută să explodeze mai fotogenic! Vreo 300 de tancuri și vreo 1000 de blindate sunt deja fier vechi, contorsionat de exploziile letale.

    • Bai pisat borat, ala isi apara tara! Este tara lui si se poate apara si cu ma-ta si orice, copii, maternitati, etc. Rusia ataca ucraina nu invers.

  2. Bai boule!!!!! Dacă nu știi istorie nu manca k kt p’acilea. Americanii sunt cei care au produs conflictul acolo iar rusii nu fac decât sa apere teritoriul LOR!!! UCRAINA E RUSIA!!!
    Rusia s-a format la Kiev…. idiotu mă -tii…
    Ce căuta „interesul” american in afara tarii lor? Sau vor sa exporte democrația lor și acolo?
    Esti vândut tu mizeriei americane, care omoară nevinovați pe planetă asta de câteva sute de ani… au început cu băștinașii indieni americani și au continuat tot asa…

    • Tocmai asta e problema: Ucraina NU e Rusia.
      Unui redus mintal ca tine degeaba îi explici, că nu are capacitatea elementară de înțelegere. Guiță mult și bine, că o faci de pomană.
      Rusii sunt niște criminali, iar crimele de război se plătesc. Mai devreme sau mai târziu.

  3. Prostule… studiază și după aia guită. Dar ia cronicile din arhivele europene și din mediul academic, nu te spala pe axoni cu bbc și cnn. Particularitatea ucrainiana este doar o particularitate și nu are nicidecum ceva cu amploarea definitiei a ceea ce se numește stat.
    Când te educi la piața obor mirosi ca tine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger