AcasăȘTIRI EXTERNESUA trimit bombardiere strategice B-52 deasupra Europei de sud-est / Ce se...

SUA trimit bombardiere strategice B-52 deasupra Europei de sud-est / Ce se pregătește la Casa Albă

SUA trimit bombardiere strategice B-52 deasupra Europei de sud-est / Ce se pregătește la Casa Albă

Două bombardiere strategice B-52  ale SUA vor survola luni mai multe țări din sud-estul Europei, o nouă demonstrație de forță pentru a sublinia „angajamentul” Washingtonului față de membrii NATO, pe fondul războiului din Ucraina, a anunțat comandamentul american.

Luni după-amiază, bombardierele B-52 Stratofortress cu baza în Marea Britanie „vor efectua survoluri la joasă înălțime în Europei de sud-est”, a precizat armata într-un comunicat.

Zboruri la joasă altitudine

Avioanele vor survola capitala Macedoniei de Nord, Skopje, apoi Piața Skanderbeg din inima capitalei Albaniei, Tirana. Apoi vor zbura de-a lungul coastei Muntenegrului și, în cele din urmă, deasupra orașului croat Dubrovnik.

„Scopul fiecărui survol este de a demonstra angajamentul și asigurarea SUA față de aliații și partenerii NATO din sud-estul Europei”, au precizat Forțele Aeriene, în contextul în care războiul din Ucraina intră în a șaptea lună, cu puține speranțe de pace.

În ceea ce privește NATO, invazia Rusiei în țara vecină la sfârșitul lunii februarie a dus la o extindere cu aderarea viitoare a Suediei și Finlandei, care au renunțat la neutralitatea lor tradițională.

Cererea lor de aderare la NATO a fost deja ratificată de SUA și de mai mult de jumătate din cei 30 de membri ai Alianței.

Președintele american Joe Biden a făcut din restabilirea relației transatlantice, deteriorată de predecesorul său Donald Trump, o prioritate de politică externă. NATO face parte din „fundația de securitate” a Statelor Unite, a declarat el recent.

În iunie, două avioane de luptă F-35 au survolat statele baltice, unde NATO și-a sporit, de asemenea, prezența pe teren.

author avatar
Tudor Borcea
899 afisari

12 COMENTARII

  1. Firesc. Se știe doar că aceste bombardiere zboară cu apă de mare și sunt 100% ”hecologice”.

  2. Green Dealul e pentru prostimea spalata ani de zile pe creiere de media.Nici acum nu s-a inteles?

  3. In interiorul ”fortaretelor” sunt instalate biciclete medicinale dotate cu dinam. Un batalion de militari dau la pedale. Alea incarca bateriile ”fortaretei” electrice. All Green.

  4. Va salut ! Foarte trist ! Se pare ca de ce ne e frica , nu vom scapa …. Dumnezeu sa ajute Omenirea !

  5. Istoria arata ca Europa incepe razboaiele Ei de distrugere dupa care america vine si distruge de cinci ori mai mult. Insa fara distrugeri pe teritoriul ei si cu mult castig economic. Se chiama interest strategic.

    • Dar ce esti de capul tau? Atentu tu vei primi ordin si te vei prezenta ca Comenduirea Garnizoanei. Nu te prezinti ? Primesti amenda/ puscarie!

  6. Amerlicanii drogati care au sute de mii de oameni care dorm pe strazi si maninca din gunoaie copii flaming isi majoritatea maninca mincare di chimicale ,copii la 10 ani isi fac operatii trangenders vor sa faca regula in Europa cain alta parte nu au loc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger