AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica și Canada au trimis nave de război cu rachete ghidate în...

America și Canada au trimis nave de război cu rachete ghidate în Strâmtoarea Taiwan! Se repetă scenariul Ucraina?!

SUA și Canada provoacă iar China. Nave de război cu rachete ghidate, trimise în strântoarea Taiwan / Foto: printscreen

Nave de război americane și canadiene au navigat marți prin Strâmtoarea Taiwan, în urma declarațiilor din weekend ale președintelui Joe Biden, potrivit cărora SUA vor apăra insula în cazul în care acesta va fi atacată de China.

O navă a marinei americane, distrugătorul cu rachete ghidate USS Higgins din clasa Arleigh Burke, a efectuat marți un „tranzit de rutină prin Strâmtoarea Taiwan”, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei americane, locotenentul Mark Langford.

23 de milioane de locuitori, amenințați de Beijing

Nava americană a efectuat tranzitul „în cooperare cu fregata HMCS Vancouver din clasa Halifax a Marinei Regale Canadiene”, a precizat Langford. Cele două nave „au tranzitat printr-un coridor din strâmtoare care se află dincolo de marea teritorială a oricărui stat costier”, a precizat locotenentul Langford.

Tranzitarea „demonstrează angajamentul Statelor Unite și al aliaților și partenerilor noștri față de o regiune Indo-Pacifică liberă și deschisă”, a adăugat locotenentul.  Crucișătoarele cu rachete ghidate USS Antietam și USS Chancellorsville au tranzitat și ele strâmtoarea la 28 august.

De la vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, la începutul lunii august, SUA au asistat la o creștere dramatică a numărului de nave militare și submarine chineze în jurul Taiwanului, a declarat un oficial american din domeniul apărării pentru CNN.

Deși SUA a calificat tranzitul drept unul „de rutină”, acesta are loc după ce Joe Biden a alimentat tensiunile dintre Washington și Beijing în legătură cu Taiwanul, declarând la CBS că ar folosi trupe americane pentru a apăra insula dacă China ar încerca să o invadeze.

Strâmtoarea este o întindere de apă de 110 mile (180 de kilometri) care separă insula democratică Taiwan de China continentală. Beijingul revendică suveranitatea asupra Taiwanului.

author avatar
Tudor Borcea
387 afisari

3 COMENTARII

  1. Dupa cutremurul devastator din Taiwan ,amerlocii si canadienii s-au dus sa vada daca-i adevarata stirea !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger