AcasăȘTIRI EXTERNESUA schimbă strategia în ce priveşte aprovizionarea Ucrainei cu sisteme HIMARS, care...

SUA schimbă strategia în ce priveşte aprovizionarea Ucrainei cu sisteme HIMARS, care sunt SPAIMA Rusiei

Ucrainenii îşi distrug propriul baraj? O rachetă HIMARS ar lovit lângă hidroelectrucă Kahovka

Pentagonul a infirmat afirmaţiile Rusiei conform cărora Moscova ar fi distrus şase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, de la începutul conflictului din Ucraina.

Rusia susţine în mod regulat că distruge HIMARS, fără a fi prezentat încă dovezi.

SUA va mai livra doar muniţie

Statele Unite sunt încrezătoare că nu trebuie să furnizeze Ucrainei sute de astfel de sisteme, ci doar să asigure o aprovizionare continuă cu muniție pentru acestea, a declarat șeful adjunct al Pentagonului, Colin Kahl.

Am trimis 16 sisteme HIMARS, ceea ce este de fapt destul de mult. Din nou, acestea nu sunt sistemele pe care le estimăm că sunt necesare sutelor pentru a avea un astfel de impact.

Acestea sunt sisteme de ghidare de precizie pentru tipuri foarte specifice de ținte, iar ucrainenii le folosesc în acest fel”, a explicat Kahl.

El a adăugat că Marea Britanie și Germania s-au angajat, de asemenea, să furnizeze Ucrainei trei sisteme similare HIMARS – M270 și, respectiv, MARS II.

author avatar
Andrei Ștefan
751 afisari

3 COMENTARII

  1. DACA IN FAZA INITIALA SE FACEAU ARANJAMENTE FARA CIRC ,AZI NU MAI ESTE UN SECRET CA AMERICA A GENERAT SI INTRETINE CONFLICTUL DIN UCRAINA.
    PENTRU CEI CARE SUNT SCEPTICI PUNETI MANA PE CARTE SI CITITI DESPRE SUUMITUL DIN 2008 DE LA BUCURESTI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger