AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. America se teme că rușii vor intra în BIOLABORATOARELE...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. America se teme că rușii vor intra în BIOLABORATOARELE secrete din Kiev! / Ce nu trebuie să afle lumea? (VIDEO)

SUA: Rusia va pune mâna pe structurile de „cercetare biologică” din Ucraina

SUA au declarat marți că se tem că forțele ruse ar putea „prelua controlul” structurilor „de cercetare biologică” din Ucraina și ar putea confisca materiale sensibile.

„Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor”, a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în timpul unei audieri parlamentare.

Propaganda rusă și armele biologice

„Așadar, lucrăm cu ucrainenii la modalități de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse, dacă aceste forte s-ar apropia de ele”, a adăugat ea, scrie TVA Nouvelles.

Senatorul republican, Marco Rubio, a subliniat că „propaganda rusă” a raportat un presupus „plan” ucrainean de a folosi „arme biologice în țară, cu coordonarea NATO”.

„Dacă ar avea un incident sau un atac care implică o armă biologică sau chimică în Ucraina, v-ar fi 100% clar că rușii ar fi autorii?”, a întrebat Rubio.

„Nu există nicio îndoială în mintea mea și este o tehnică clasică rusă de a acuza pe alții de ceea ce plănuiesc să facă ei înșiși”, a răspuns Victoria Nuland.

author avatar
Tudor Borcea