AcasăȘTIRI EXTERNESUA restrâng accesul Huawei la băncile americane. Congresmenii vor „sancțiuni severe”

SUA restrâng accesul Huawei la băncile americane. Congresmenii vor „sancțiuni severe”

SUA restrânge accesul Huawei la băncile americane. Congresmenii vor „sancțiuni severe” / Foto: printscreen

Congresmenii americani au introdus un proiect de lege bipartizan pentru a sancționa compania chineză de tehnologie Huawei Technologies Ltd și companiile chineze de tehnologie 5G, restricționându-le accesul la băncile americane.

Proiectul de lege, introdus de senatorul republican Tom Cotton și susținut de parlamentari precum liderul majorității din Senat, democratul Chuck Schumer, urmărește să „sancționeze sever” Huawei, precum și alți producători chinezi de tehnologie 5G „nedemni de încredere”, despre care se spune că se angajează în spionaj economic împotriva SUA.

„Încercări de a fura datele americanilor”

Proiectul de lege va adăuga aceste entități pe lista Specially Designated Nationals (SDN) a Departamentului Trezoreriei, înghețând efectiv accesul la sistemul financiar american.

Huawei nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta. Legislatorii au încercat în trecut să limiteze accesul Huawei la băncile americane, propunând un proiect de lege similar în 2020, când președintele Donald Trump era în funcție.

„În ultimii ani, am făcut mari progrese în țară și în străinătate în combaterea încercărilor maligne ale Huawei de a domina 5G și de a fura datele americanilor”, a declarat Cotton într-un comunicat, marți.

author avatar
Tudor Borcea